Hangművészet, grafikai tervezés, irodalom és zene találkozik Kele Fodor Ákos Echoláliájában. A szövegekhez vizuális művek és egy vinyl lemez is társul, utóbbi Modeo (Sándor Máté) irodalomközpontú hangművészeti alkotása. Az Echoláliát március 3-án mutatják be a Trafóban az alkotók, akiket Pálos Máté filmesztéta kérdez a projektről.

Kele Fodor Ákos kilenc tervezőgrafikussal fogott össze, hogy középkori és barokk hagyományokon alapuló vizuális költeményeit a kortárs tervezőgrafika eszközeivel fogalmazzák újra. Az egyedülálló multimédia-műalkotásban a költő újragondolta az elmúlt kétszázötven év időmértékes verselését, és verseihez egy pimasz vitairatot is csatolt. Személyes hangvételű prózaverseit az elektronikus zenei producer Modeóval (Sándor Máté) egy új, kiáltvánnyal bevezetett zenei műfaj keretein belül értelmezték át, s mindennek a Hooh Studio adott olyan egységes vizuális arculatot, mely maga is a költői műalkotás részévé vált. Két tárgy, több érzék, egyazon műalkotás. Könyvvinyl.

Ez nem „csak” irodalom, hanem egy multimédia-termék, egy audiovizuális mű, ami „irodalmi eredetű.

(Kele Fodor Ákos, Librarius)

Img 8076

Az Echolália bemutatóján Pálos Máté filmesztéta, kulturális újságíró (Prizma, Magyar Narancs) kérdezi az alkotókat Kele Fodor Ákost, Modeót és Mayer Norbertet (Hooh Studio) a művészeti szürke zónákról, a költészet, a graphic- és sound design kapcsolatáról, a projekt műhelytitkairól. A beszélgetés során vizuális költemények is elhangzanak (sic!). A beszélgetést követően a közönség részleteket hallhat az Echolália EP-ből, ezen kívül az est folyamán a Trafóklubban a könyv részleteiből készített poszter-kiállítás is megtekinthető.

A mű eddigi eredményei:

Formatervezési Kiállítás
Országos Tervezőgrafikai Biennále
Highlights of Hungary jelölés
Best of 2016 – magyar művészek és designerek (magyArt)
2016 KULTkönyvárgyai, első hely (KULTer)

A bemutatón az Echolália kedvezményes áron, 10 000 forintért vásárolható meg.

#weboldal

Kele Fodor Ákos & Modeo – Echolalia [Preview] 12″ by Modeo

ECHOLÁLIA EP > LÍRAUDIO //Web: http://www.echolalia.space/#echollia // megjelenés – 2017 — hangnyelv > Modeo írott beszéd > Kele Fodor Ákos hangzó beszéd > Lendváczky Zoltán & Tankó Erika, színészek színészvezetés > Csuja László, rendező vershangfelvétel > Echo Hangstúdió Könyv és hanglemez layout > Hooh Studio — Modeo Kele Fodor Ákos Echolália c.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2017. 03. 03. – 18 óra

Helyszín: Trafó House, Budapest

Jegyár: 1. 000 HUF

Jegyelővétel: ITT

Címlapfotó: Az Echolalia hivatalos weboldala

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet