Korábban arról szóltak a hírek, hogy a kisfiú édesanyja, Hopp Csilla ellen emelhetnek vádat gondatlan emberölés miatt, de az illetékes ügyészség arra jutott, hogy nem az anya, hanem annak barátnője figyelmetlensége miatt történt a Füredi úti tragédia.

Szerencsétlen tragédia

Mint arról beszámoltunk, a hároméves gyereket 2019. augusztus 29-én a Füredi út kereszteződésében gázolta el egy autó, a fiú sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen meghalt. A kisfiú az édesanyjával és annak barátaival sétált, amikor a tilos jelzés ellenére átszaladt a zebrán. Az autó ekkor ütötte el.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint az édesanya barátnője mulasztott, ezért vele szemben vádat emelt, az édesanyával szemben pedig megszüntette az eljárást – közölte a 24.hu.

A jelentés szerint, a kisfiú egy nagyobb társaság tagjaként sétált az utcán, amely társaságnak az anya barátnője is tagja volt. Az ő szoros felügyeletében sétálhatott a fiú – legalább is most ezt állítják.

A közvetlen felügyeleten van a hangsúly

A kereszteződésnél, a kisfiú melletti jobb oldalon állt Csilla barátnője, az ő jobbján pedig az anyuka. A társaság másik része, köztük a gyermek idősebb testvére, még a piros jelzés előtt átért az úttest túloldalára, ahol megálltak, és várták, hogy a többiek is átkeljenek.

Ll-Junior-Kisfia-Halalanak-Oka-Birosagi-Ugy-Fordulat-2

Kizárólag az anya barátnője tartózkodott közvetlenül a gyermek mellett, aki ezáltal az ő felügyelete alatt állt – megfogta a kisfiú kezét. A gyermek ennek ellenére, pár másodperc múlva, kiszaladt az úttestre. Ekkor, egy szabályos sebességgel közlekedő autós elütötte. A gyermek a helyszínen életét vesztette.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat a nő ellen, és felfüggesztett fogházat kért rá. Nem megfelelően fogta a kisgyermek kezét.
A kerületi ügyészség álláspontja szerint, az édesanyát mulasztásban megnyilvánuló büntetőjogi felelősség nem terheli, mivel valamennyi körülményt figyelembe véve, alapozottan bízhatott abban, hogy gyermeke a barátnője szoros és közvetlen felügyelete mellett kellő biztonságban van. A kerületi ügyészség ezért az édesanyával szemben a gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt indult eljárást megszüntette.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet