Az ukrajnai háború valószínűleg elhúzódik, és még több emberéletbe kerül, mivel Vlagyimir Putyin harcba küld félig kiképzett volt elítélteket, hogy próbálják elfoglalni Kijevet – figyelmeztetett egy vezető katonai szakértő.

Oroszország jelenleg csekély nyereséget ér el Délkelet-Ukrajnában, miközben a parancsnokok új támadási vonalat próbálnak találni Bakhmut kulcsfontosságú városa ellen a kelet-donbászi régióban, de minden megszerzett yardért több tucat emberélettel fizetnek, írja a DailyStar.

Ukrán forrásokból származó jelentések szerint Oroszország több ezer orosz börtönből toborzott elítéltet használ sokkcsapatként, „emberi hullámokban” küldve előre az alig kiképzett férfiakat, hogy területet szerezzenek, mielőtt a megígért új páncélozott járművek megérkeznének nyugatról.
„A veszteségek folytatódnak” – mondta Lord Alan West brit admirális, mert „Putyin nem törődik azzal, hogy emberei meghalnak”. Úgy gongolja, messze van a háború vége.

Attól tartok, sokkal hosszabb és véresebb lesz. Azt hiszem, ha nem adtunk volna fegyvert Ukrajnának, akkor talán elkezdték volna visszaszorítani őket.

Hozzátette: Putyin háborújának tágabb következményei, a világgazdaság „káoszba zuhanása” megmutatta az orosz vezető valódi színét.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.