A keményen ivó négygyermekes apa minden nap 30 korsó sört ivott, miközben kannabiszt termesztett családi otthonában.

Üzletet kötött egy helyi drogkereskedővel

Gareth Chapman, a 37 éves ablaktisztító hetente 210 dobozt ivott meg – ez több mint 35-szöröse az ajánlott alkoholfogyasztásnak –, miután beleegyezett, hogy a tetőterét egy helyi drogkereskedő marihuánafarmjává alakítsa – a súlyos depresszió és stressz miatt élt így, amit az adósságok és fenyegetések okoztak.

A nagy-manchesteri Boltonból származó Chapmant rendőrök fogták el, amikor egy tippet követően rajtaütöttek az otthonán, és 40 kannabisznövényt találtak csaknem 30 000 font értékben. A 37 éves férfinél kokain és egy gázpalack is volt, amelyet a meg nem nevezett drogdíler adott át neki – írta a Daily Star.

Chapmant 30 hónapos börtönbüntetésre ítélték, miután beismerte, hogy kannabiszt termelt, B és A osztályú kábítószert birtokolt szállítási szándékkal és ártalmas anyagokkal rendelkezett.

Családja is ebben a házban élt

Miss Fiona McNeill ügyész elmondta: “Chapman úr és társa a házban voltak, amikor a rendőrök házkutatást hajtottak végre, és miután megbilincselték, azt mondta nekik, hogy a padláson egy kannabiszfarm van.”

A tisztek 2,96 kg értékű, 29 920 font értékű kannabiszt és 65,8 g kokaint foglaltak le 15 000 font értékben. Chapman elmondta, hogy kannabiszt termesztett saját használatra, a felesleget pedig eladta, hogy kifizesse a kábítószer-kereskedőnek tartozásait.
Imran Khan védőügyvéd elmondta, hogy Chapman azért ivott, hogy megbirkózzon a súlyos depresszió és a rendszeres pánikrohamok hatásaival, és hozzátette az adóssága miatti óriási feszültség faktorát is.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk