46 éves volt.
Tragikus hirtelenséggel meghalt Jakab Ferenc országosan és nemzetközileg is ismert virológus.
A Pécsi Tudományegyetem rektorhelyettesének holttestére pénteken reggel találtak rá, halálát a Virológiai Intézet is megerősítette.
A Pécs Aktuál információi szerint a 46 éves kutató magánéleti gondok miatt öngyilkos lett. A PTE saját halottjának tekinti Jakab Ferencet, de a szörnyűséggel kapcsolatban csak később adnak tájékoztatást.

Kapcsolódó cikk

Jakab Ferenc 1977-ben született Marcaliban, általános és középiskolai tanulmányait Kaposváron végezte. A PTE biológia-kémia szakán 2002-ben diplomázott.
Jakab Ferenc 2005-ben doktori fokozatot szerzett, 2012-ben habilitált, 2020-ban a Magyar Tudományos Akadémia doktora lett.
A szakember kutatási területe a magas pathogenitású vírusok okozta humán fertőzések vizsgálata és a vírusfertőzések molekuláris epidemiológiai jellemzése. Jakab Ferenc dolgozott az ÁNTSZ pécsi virológiai laboratóriumában, külföldi egyetemeken, kutatóközpontokban, hosszabb időt töltött Hollandiában és az Egyesült Államokban.

Vezetője lett a koronavírus-járvány kitörése után felálló Koronavírus-kutatási Akciócsoportnak, rendszeresen nyilatkozott a járvány terjedéséről, az oltásokról és a védekezésről.

Teljesítményéért több díjat, egyebek mellett 2017-ben kiváló munkáért miniszteri kitüntetést kapott.

Ha öngyilkossági krízisben van, öngyilkossági gondolatok foglalkoztatják, akkor a nap 24 órájában az ország egész területéről (mobilról és vezetékes telefonról) ingyenesen hívhatja a 116-123 lelki elsősegély szolgálatot.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet