Az 51 éves G. Orsolya holttestére szombat reggel talált rá egy férfi, aki a New York-i Queens egyik előkelő lakónegyedében, Forest Hillsben a Juno utcán sétáltatta a kutyáit. A tettes illetve az indíték egyelőre nem ismert, azonban a rendőrség több szomszédot kihallgatott, valamint megkapták a térfigyelő kamerák felvételeit, melyen egy ismeretlen kapucnis férfi látható.

„Rejtély” – mondta a New York-i rendőrség egyik tisztviselője a The New York Postnak vasárnap, miután helyszíneltek a feldarabolt magyar nő ügyében, akit sporttáskába rejtettek. „Most össze kell gyűjteni mindazt, amit aznap csinált, és ahol járt”.

„Láttam őt pénteken a hátsó udvarában” – emlékezett vissza John Blankson, a család egyik szomszédja, aki elmondta, az édesanya sok időt töltött kint az udvaron, sokszor sétáltatta, játszott a család kutyájával.

A szomszéd elmondása szerint szombaton reggel furcsállta, hogy egy ideje már nem látta nőt és, hogy nem hallja a kutyát.

Kapcsolódó cikk

Egy forrás a The New York Postnak elmondta, hogy az édesanya a péntek estéjét a barátaival töltötte.

„Ismerte azokat az embereket, akikkel aznap este volt, de ki kell derítenünk, vajon találkozott-e valami titokzatos idegennel az út során” – közölték a hatóságok, hozzátéve, hogy folyamatban van a térfigyelő kamerák felvételeinek begyűjtése azokról a helyekről is, ahol aznap este járt a nő.

Kapcsolódó cikk

Sajtóinformációk szerint G. Orsolya éjfél előtt ért haza, majd azt mondta a legkisebbik fiának, hogy elmegy tévézni. Nem sokkal később megérkezett a házhoz a gyilkosa. A nyomozók nem találtak betörésre utaló jeleket a háznál, ebből arra következtetnek, hogy a gyanúsított ismerte áldozatát.

Hozzátették, hogy a férfi az éjszaka során megölhette a nőt a pincében, beletette a sporttáskába, majd a queens-i Forest Hills egyik népszerű sétálóutcájánál hagyta a holttestet. Ezután állítólag hozzáfért Orsolya telefonjához, és egy dermesztő üzenetet küldött a férjének: „A családod következik” – közölte a Daily Mail.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet