Melania Trump nem világíthatta ki szivárványszínűre a Fehér Házat

A Fehér Házban idén nem tűrték meg a sokszínűséget.

Barack Obama ötlete volt eredetileg

Melania Trump, az immár bukott amerikai elnök, Donald Trump felesége állítólag ki szerette volna világítani a Fehér Házat a Pride Hónap alkalmából szivárványszínűre, de még idő előtt lefújták a tervezett akcióját, írja a PinkNews.

Feher Haz Szivarvany Melania Trump
The White House is illuminated in rainbow colors after today's historic Supreme Court ruling legalizing gay marriage in Washington June 26, 2015. REUTERS/Gary Cameron - RTX1I06X

A Fehér Házat először Trump elődje, Barack Obama öltöztette szivárványszínű fényekbe a Legfelsőbb Bíróság 2015-ben meghozott korszakos döntése után, amely engedélyezte az azonos neműek házasságát az egész országban. 

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Republikánus források szerint Melania Trump idén júniusban a pride hónap alkalmából meg akarta ismételni a tarka díszkivilágítást, de nem sikerült megvalósítania a tervét. Mark Meadows, a Fehér Ház kabinetfőnöke egy idő után ugyanis minden, az LMBTQ+ közösség  támogatására irányuló tevékenységet ellehetetlenített a Trump-kormányzatban, vélte a neve elhallgatását kérő informátor. Ehhez lehetett köze annak is, hogy míg 2019-ben Trump megemlékezett a Twitteren a Pride Hónapról, 2020-ban a Fehér Házból semmiféle reakció nem érkezett az esemény kapcsán.

Melania Trump nem is érti, ki akarja Trumpot homofóbnak beállítani

Hónapokkal a hamvukba halt tervek után, egy konzervatív LMBTQ+ szervezet elnökválasztási kampányvideójában tűnt fel a First Lady. Arról beszélt, megdöbbent, hogy valaki azt próbálja elhitetni az emberekkel, hogy a férje utálja a melegeket és nem támogatja az egyenlő jogaikat.

Semmi sem áll távolabb az igazságtól

– hangzik el Melania Trump szájából a felvételen. Hozzátette azt is, hogy a férje volt az első elnök, aki hivatalában támogatta az azonos neműek házasságkötését, annak ellenére, hogy megválasztása előtt évekig ellenezte. 

Tényleg érthetetlen, hiszen az olyan autoriter államfők, mint Vlagyimir Putyin, a keresztény-fundamentalista lengyel kormány vagy a szélsőjobb felé kacsingató republikánus vezetők köztudottan híresen toleránsan bánnak a kisebbségekkel.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

„Minden embert egyenlő bánásmód illet meg, függetlenül attól, hogy kit szeret” – jelentette ki Obama 2015-ben a Legfelsőbb Bíróság híres döntése után, amely legalizálta a melegházasságot az Egyesült Államokban. A Fehér Ház színes kivilágítását az egész országban örömmel fogadták az LMBTQ+ közösségek körében, ugyanakkor sok amerikai megijedt attól, hogy egy fekete elnök irányítja az országot.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból