Kiszedi az Office 365-ből az egyéni szintű produktivitási pontszámot, miután komoly kritikai hangvételeket fogalmaztak meg a Microsoft ellenében.

A magánszféra megsértése

Komoly tűz alá került a napokban a Microsoft, miután kiderült, hogy az Office 365 irodai csomagja a felhasználók széles körű megfigyelésével produktivitási pontszámokat osztogatott a vállalatok dolgozóinak.

Microsoft Office 365 Dolgozok Pontszamozasa
/ Fotó: Wikimedia

Ennek hallatán egyes kritikusok a dolgozók magánszférájának durva megsértésével vádolták a Microsoftot, míg többek közt az erről szóló hírünkben mi is inkább a produktivitási pontszám megbízhatatlanságára, üzleti veszélyeire hívtuk fel a figyelmet.

Csak nagyobb szervezeti egységekben

A széles spektrumon mozgó kritikákra reagálva a Microsoft bejelentette, hogy kiveszi a dolgozók egyéni pontszámait az Office 365-ből, helyette csak nagyobb szervezeti egységek esetében fog statisztikákkal szolgálni a menedzserek számára.

Kapcsolódó cikk

Ez a megoldás nagyobb vonalakban betekintést ad majd egy-egy szervezeti egység teljesítményébe, de nem lehet majd dolgozónként megtekinteni a potenciálisan félrevezető pontszámaikat és egyéb statisztikáikat, majd ezek alapján a vállalat érdekeivel ellentétes üzleti döntéseket hozni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet