Újabb vakcina-szállítmány érkezett Magyarországra a Moderna gyártójától. Azonban a vártnál kevesebb mennyiség jött.

Vasárnap érkezett meg a Moderna vakcina

A köztévé, az M1 csatorna információi szerint a vártnál kevesebb Moderna-vakcina érkezett vasárnap Magyarországra.

A Híradóban azt mondták: megérkezett a Hungaropharma budapesti telephelyére az újabb szállítmány az amerikai Moderna vakcinájából.

Vedooltas Moderna Vakcina Gyartoja Mellekhatasai Szallitmany Magyarorszagon Oltas
A Moderna vakcinája / Fotó: William Campbell / Getty Images

A tervek szerint a jövő héten a háziorvosok ebből kezdik meg azoknak a 89 évesnél idősebb embereknek a beoltását, akik regisztráltak a védőoltásra. Ezúttal viszont nem tudni, hány ember beoltására lesz elegendő a vasárnap érkezett vakcinamennyiség – jegyezték meg.

Kapcsolódó cikk

Mindenki értesítést kap majd, aki a következő napokban megkaphatja a védőoltás.

A háziorvos dönt az oltás helyszínéről

Az M1-en azt is elmondták: aki jelentkezett az oltásra és hozzájárult ahhoz, hogy levélben értesítsék, szombaton levélben kapta meg a legfrissebb információkat. Ebben a Koronavírus Tájékoztatási Központ azt írta: a következő napokban megkezdődik a regisztráltak oltása. Elsőként a legidősebbek kaphatják meg a vakcinát, most már azok is, akik saját otthonukban élnek.

Kapcsolódó cikk

Őket a háziorvosuk keresi majd meg a regisztráció során megadott elérhetőségeken. A háziorvos dönt az oltás helyszínéről, ez lehet az idős ember otthona, a háziorvosi rendelő és kórházi oltópont is – ismertették.

Kapcsolódó cikk

A koronavirus.gov.hu vasárnap azt írta: 18 ezer adag Moderna-vakcina érkezése várható, a jövő héten az 1800 legnagyobb háziorvosi praxis ebből kap 1-1 ampullát, amely 10-10 regisztrált idős ember oltását teszi lehetővé, háziorvosonként.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk