Mucsi Zoltán szerint Vidnyánszky Attila rendezőnek szakmai párbeszédet kellene folytatnia a Színház- és Filmművészeti (SZFE) vezetőségével.

Vissza kell fognia magát Mucsinak

„Szemernyi bölcsesség” sincs a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) ügyének a kezelésében Mucsi Zoltán szerint. A Válasz Online-nak adott interjúban elismerte, hogy nyilván van hiba abban, ahogy a Színművészeti működik, és nincs helyzet, amelyen ne lehetne javítani, de „ez a mód viszont, hogy le sem ülnek a Színművészeti vezetésével, hogy semmilyen egyeztetés nincs, az példátlan. Attól meg a víz kiver már a politikában is, amikor karaktergyilkossággal igyekszenek elintézni ügyeket. Amikor ez aztán a kultúrába is átszivárog, akkor azért nagyon vissza kell fognom magam.”

Mucsi Zoltan Szinmuveszeti Szfe Vidnyanszky Attila
Mucsi Zoltán Jászai Mari-Díjas Magyar Színész, Érdemes Művész / Fotó: Halász Nóra

Mucsi nem is fogta vissza magát. Azt mondta: nincs mit finomkodni azon, ami most a Színművészetivel történik.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Tényleg herótom van már a propagandától és a gerjesztett megosztottságtól[/perfectpullquote]

– tette hozzá.

Ideológiai alapon pozícionálnak

Mucsi szerint a színházi szakma pontosan tudja, milyen jelentős Székely Gábor, Zsámbéki Gábor, Ascher Tamás munkássága, de a politikai alapú megosztottság óriási. Kétségbe ejti a Jászai Mari-díjas színészt, hogy napjainkban „szakmaiságuk helyett ma többnyire ideológiai alapon pozícionálnak embereket. 1990-ben azt reméltem, ennek a rendszernek örökre vége.”

Mucsi Zoltán: “Olyan országban élünk, ahol ha más véleményen van valaki, akkor egy pillanat alatt ellehetetlenítik”

Debrecenben dolgozom jelenleg, ott próbálom Andrzej Saramonowicz Tesztoszteron című kortárs, lengyel darabját, Szikszai Rémusz rendezésében. Még nyáron elvállaltam, április 26-án látható a bemutató. Ingázom. Megyek reggel a fél 7-es vonattal, aztán jövök vissza a 2:50-essel, majd Budapesten játszom. ContextUs: Mennyire gyakori, hogy vidéki színházakban is játszol?

Azt hitte, az már nem fordulhat elő, hogy véleménynyilvánításuk miatt jelentős színházi emberek nem tehetik be a lábukat az MTV-be, és veszélyben a szólásszabadság.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]És mégis. Ha nem megfelelően szólsz bizonyos emberekről, akkor annak ellehetetlenítés lesz a következménye[/perfectpullquote]

– mondta a lapnak Mucsi.

Cserhalmi György: A színházi szakma teljes leépítése zajlik

Kritizálta a Pesti Srácok Székely Gábor Kossuth-díjas rendezőt támadó cikkét Cserhalmi György. A lap a múlt héten azt írta, hogy Székely – aki nyílt levélben ment neki a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának élére kinevezett Vidnyánszky Attilának – egy máig óriási befolyással bíró kommunista kör tagja, szerintük a rendszerváltás előtt a színházi és filmes világ a kommunista, 1990 után pedig a szélsőliberalizmus és nyílt társadalom ideológiájának terjesztőjévé vált.

A színész úgy gondolja, hogy az SZFE átalakítása nyomán felmondó Zsámbéki, Székely vagy Ascher munkássága „vastag szelete a magyar színházművészet tortájának”, és „nem kidobni kellene, hanem például sütni egy még jobb tortát”.

Mucsi nem tekinti posztjának a közvetítést a felek között. Szerinte az lenne a normális, ha ez magától értetődően megtörténne, mint ahogy az is, ha Vidnyánszky Attila a jelen helyzetben szakmai párbeszédet folytatna az SZFE vezetőségével. Nem hitte volna, hogy ez illúzió lesz 2020 Magyarországán.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.