Nem csak a Facebook nem érhető el, hanem az Instagram, a Messenger és a WhatsUp sem.

Világszerte nem elérhető a Facebook

Világszerte jelezték a felhasználók hétfő este háromnegyed 6 körül, hogy nem elérhető számukra a Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp nevű üzenetküldő sem.
A hiba oka egyelőre ismeretlen.

Volt előzménye

Néhány napja szintén probléma volt a legnagyobb közösségi oldallal. Először azt hihettük, csak az internetkapcsolattal van probléma, ám nagyon úgy tűnt, Magyarországon is erőteljesen akadozik a Facebook.

Amennyire rögtönzött közvélemény-kutatásunkból kiderült akkor, a Facebook hírfolyamon egyáltalán nem töltöttek be a képek, de az üzenetküldő szolgáltatás sem működött. Nem csak a Facebookkal, de a szintén Mark Zuckerberg tulajdonában lévő Instagrammal is voltak problémák, például egyes Instagram-történeteket egyszerűen nem töltöttek be a rendszer sem asztali számítógépen, sem mobilon.

A Downdetector nevű weboldal magyar részlegén jól látható, hogy három napja, háromnegyed tíz óta több helyen is problémákat jelentettek a magyar felhasználók, de amennyire megnéztük, Európa legtöbb országában szintén akadozik a közösségi oldal működése.

A Facebook néhány perccel ezelőtt Twitter-oldalára írta ki, hogy tisztában vannak azzal, hogy jelenleg egyesek nehezen férnek hozzá alkalmazásaikhoz és termékeikhez. Bár fontos megjegyezni, a közleményükben olvasható “néhány ember” nem fedi a valóságot, ugyanis Brazíliától Németországon keresztül egészen Bulgáriáig fennáll a probléma.

“Azon dolgozunk, hogy a lehető leggyorsabban helyreálljanak a dolgok, és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért” – áll a közleményben.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet