Novak Djokovic az Australian Open előtt a határon ragadt, mert különböző adminisztrációs problémák vetődtek fel a vízumával kapcsolatban. Most döntöttek az országba való beengedéséről.

Idén nem lesz tornagyőztes Djokovic

Mint beszámoltunk róla, Novak Djokovic az Australian Open előtt elismerte, hogy megszegte az izolációs szabályokat, és helytelenül töltötte ki az Ausztráliába való belépéshez szükséges utazási űrlapokat. A szerb sportoló ügye tíz napon át húzódott. A tét az év első Grand Slam tornáján, az Australian Openen való részvétel volt – írta a Szeretlek Magyarország.

A mostani, végleges döntés alapján pedig kiutasítják Ausztráliából a világelső teniszezőt. A szövetségi bíróság úgy döntött, visszavonja a 20-szoros Grand Slam-győztes vízumát, ami azt jelenti, hogy nem vehet részt a hétfőn kezdődő versenyen.

Nem csak idénre vonatkozik

A vízumának bevonása azzal jár, hogy a következő három évben nem teheti be a lábát az országba. A döntésben részt vevő három bíró egyhangúlag hozta meg az ítéletet. Az indoklás szerint Djokovic oltatlansága miatt járványügyi kockázatot jelent, illetve feltehetően zavargásokat keltett volna más, ausztrál oltatlanok között. A teniszező ügyvédjei szerint azonban az érvelés hibás és logikátlan.

Kényelmetlenül érzem magam, hogy az elmúlt napokban én álltam a sajtóhírek középpontjában, és remélem, hogy most már mindenki a játékra és a versenyre tud majd koncentrálni

– kommentálta az eseményeket a szerb játékos és hozzátette, csalódottsága ellenére természetesen tiszteletben tartja a döntést.
Djokovic minden jót kívánt játékostársainak, és megköszönte családja és rajongói támogatását. A szerb mellett kiálló tüntetők egy csoportja az ítélethirdetés időpontjában is demonstrált a bíróság előtt.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.