Novák Katalin hosszan beszélt arról, hogy Magyarország miért nem támogatja a háború sújtotta Ukrajnát.

Novák KatalinMagyar Nemzetnek dicsérte az ukrán menekültek ellátását, maj kijelentette, hogy úgy gondolja, Ukrajna embertelen dolgot vár hazánktól, írja24.hu.

Ők azt szeretnék, ha az ő harcuk a mi harcunk is lenne. Mi, magyarok a békesség oldalán állunk, a háborúból ki akarunk maradni.

A köztársasági elnök azt is elmondta, milyen szerinte egy jó vezető. “Az értékek melletti kiállás saját jogos érdekeinket figyelmen kívül hagyva felelőtlenség, az érdekek értékektől független képviselete pedig erkölcstelen”.

A kormány által gyermekvédelminek nevezett népszavazás fontosságát is hangsúlyozta. Úgy gondolja, hogy a széles körben homofóbnak tartott népszavazás tudja garantálni “gyermekeink hosszú távú szellemi-lelki biztonságát”.

A magukat toleránsnak tartók képtelenek elviselni az övékétől különböző véleményeket

 – mondta, majd sorsdöntőnek nevezte vasárnapi választást. “A tét békeidőben is nagy, de most nem ilyen időket élünk.”

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.