Digitális alkalmazás, az úgynevezett Órarend cahtbot segíti a hallgatókat a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) mindennapjaik megszervezésében a szorgalmi és a vizsgaidőszakban.

Útvonaltervező és Órarend chatbot is segíti a hallgatókat

A felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a Neptun rendszerre épülő alkalmazás hasznos információkat jelenít meg, mint például az oktató és a tanterem nevét, miközben a térképnézet pontosan megmutatja, hol lesz az adott óra vagy vizsga. Az útvonaltervező pedig segít megtalálni a tanteremhez vezető leggyorsabb utat.

Az Órarend chatbot minden felhasználó saját óra- és vizsgarendjét mutatja a kezdéskor szükséges első regisztráció után, a rendszeres frissítéseknek köszönhetően naprakészen, az esetleges terem- vagy időpontváltozásokat követve. A chatbot előnye, hogy nem szükséges hozzá semmilyen applikáció letöltése, a szolgáltatás eléréséhez csak egyszeri, a Neptun-kódot igénylő regisztráció kell.

Orarend Chatbot Szegedi Tudomanyegyetem Szte Alkalmazas Oktatas
A Mindennapok Szervezését Segítő Alkalmazással Szeretnék Növelni A Hallgatók Elégedettségét / Fotó: Maxim Ilyahov / Unsplash

A felhasználóbarát, az óratípusokat és a vizsgákat különböző színnel jelölő felületen az egyes órára vagy vizsgára kattintva jelennek meg a részletes információk – köztük a kreditek száma is –, így áttekinthető és követhető a naptár.

Az egyetem egykori diákjai fejlesztették

Ha valaki a másnapi óráira kíváncsi, elég a “holnap” szót beírnia, vagy ha a következő vizsgája időpontját szeretné megtudni, a “következő” szóval is tud keresni.

Az Órarend chatbotot a RoboRobo munkatársai fejlesztették, akik valamennyien az SZTE egykori diákjai, a tesztelésben pedig több mint ötven szegedi hallgató vett részt.

Szakál Péter, az SZTE oktatási igazgatója a fejlesztéssel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az egyetem növelni szeretné a hallgatók elégedettségét.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet