Újratervezésre kényszerülnek a színházak Orbán Viktor bejelentése után

Orbán Viktor magyar miniszterelnök keddi bejelentése arra kényszerítette a színházak vezetőit, hogy újratervezzenek. Van, ahol már születtek döntések és átmeneti megoldások.

Gulyás Gergely szerint meg tudják oldani a színházak

Kedden jelentette be Orbán Viktor, hogy a kormány új járványügyi intézkedései szerint a rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban, színházakban csak minden harmadik széken lehet ülni, maszk használata kivétel nélkül kötelező. Gulyás Gergely szerdán azzal a gondolattal egészítette ki a bejelentést, hogy a színházak “meg tudják oldani, hogy visszaadják a hónapokkal ezelőtt megvásárolt jegyeket, vagy több előadást tartanak”, írja a Telex.

Orban Viktor Bejelentes Koronavirus Szinhazak Ujratervezes
Orbán Viktor (b) a szolnoki Szigligeti Színházban az igazgatóval, Balázs Péterrel / Fotó: MTI

A rendelet új kihívást jelentett a színházaknak, hirtelen kellett dönteniük a közelgő előadások sorsáról. Az sem volt világos, hogy az egy háztartásban élőkre hogyan vonatkozik ez a szabály, a Centrál Színház értelmezése alapján például az egymás mellé szóló jegyű családtagoknak is ki kell hagyniuk a három széknyi helyet (maguk mellett és maguk mögött is). Többen viszont még újraterveznek.

Az új rendelkezések hatását, lebonyolítását át kell gondolnunk, amihez egy kis időre lesz szükségünk. Ehhez kérjük türelmüket és köszönjük megértésüket!

– írta Facebook-oldalán a budapesti Radnóti Színház.

Pedig már elkeltek a jegyek a közelgő előadásokra

A cikk megjelenésének idején a legtöbb fővárosi és vidéki színház, köztük például az Örkény, a Katona, a Belvárosi, a Radnóti, az Átrium vagy a Thália Színház; Az Operett Színház (ahol a szerdai és csütörtöki előadások elmaradnak); illetve vidéken a kecskeméti Katona József vagy a Győri Nemzeti is arról írtak, hogy az új kormányrendelet miatt újra kell tervezniük a helyzetet, ezért a nézők türelmét kérik. Jellemző probléma náluk, hogy a már közelgő előadásokra elkeltek a jegyek, de ezt még két és nem három hely kiadásával árusították: így többet is adtak el, mint amennyit az új rendelet értelmében lehetne.

Kapcsolódó cikk

Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Van, ahol már születtek döntések és átmeneti megoldások, a budapesti Vígszínház a ma esti előadását regisztrációs sorrendhez kötötte, ahogy írták.

A megváltott jegyek száma meghaladja a csökkentett nézőtéri befogadóképességet, ezért a részvételt kénytelenek vagyunk regisztrációhoz kötni a belépőjeggyel már rendelkező nézőink számára.

Ha szeretnék a megváltozott körülmények között is megnézni az előadást, kérjük, ma 15.00 óráig jelezzék ezt a j[email protected] email címen.

Kapcsolódó cikk

Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Máshol, például a Szegedi Nemzeti Színházban nemes egyszerűséggel azok látogathatják az előadást, akiknek a színház által megadott helyre szóló jegyük van, például a Nagyszínház Orwell-előadása esetén a földszint első, negyedik, hetedik és tizedik sorában ülő nézői elmehetnek az előadásra, míg a többieket nem engedik be.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

számláló

Újratervezésre kényszerülnek a színházak Orbán Viktor bejelentése után

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest

Add meg itt a címsor szövegét

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.