A rendezvényeken készült fotókról szóló törvény módosításával az, akit lefotóznak Orbán Viktor vagy Novák Katalin mellett, kérheti, hogy takarják ki a fotóról.

Ezidáig az, aki nyilvános- vagy tömegrendezvényen vett részt, hozzájárult ahhoz, hogy fényképet készítsenek róla. Ez most úgy módosul, hogy ha Orbán Viktor, vagy a köztársasági elnök jelen van, kérhető, hogy felismerhetetlenné tegyék, írjaSzeretlek Magyarország.

A törvény a 2023-as központi költségvetést megalapozó salátatörvények között jelent meg. A felvételről való tudomásszerzést követő 48 órában, vagy a közzététel után 15 napon belül kérhetik az érintettek a kitakarásukat.

Ez például azt jelenti, hogy ha Mészáros Lőrincet és Orbán Viktort együtt lefotózzák egy tömegrendezvényen, akkor Mészáros kérheti, hogy ő csak egy foltként látszódjon a miniszterelnök mellett. 

A törvény Novák Katalinra is érvényes. A módosítást azzal indokolták, hogy a kormányfő és a köztársasági elnök “számos rendezvényen, helyszínen jelennek meg, a róluk készült felvételeken számos személy látható velük egyidejűleg”. Azt nem tudni, miért csak kettejükre vonatkozik a kivétel.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk