"Biztos vagy benne, Orbán?"-felirattal hasonlították össze az 1956-os forradalmat az orosz-ukrán háborúval a Nemzeti Színház egyik színpadán a MITEM fesztiválon.

Vidnyánszky Attila által szervezett MITEM nemzetközi színházi fesztiválon meglepő események történtek, írja24.hu.

A Vilniusi Városi Színház művészei a Nemzeti Színház színpadán állították párhuzamba az 1956-os magyarországi eseményeket az Ukrajnában jelenleg zajló háborúval. 

A háborúra utaló képek mellett a “Biztos vagy benne, Orbán? Magyarország 1956 – Urajna 2022” felirat volt olvasható. 

Az előadásról beszámoló Sándor Erzsi, a Magyar Rádió egykori szerkesztője szerint “a kamaradarab végén a tapsrendben a színészek nem hajoltak meg. Egyenként összeestek, fölálltak, megint összeestek, megint fölálltak és egyre plasztikusabban látszott, hogy mintha golyó találta volna őket el, míg végre mind a földön maradtak. Akkor a hátsó körfüggönyön megjelent a felirat és a két osztatú vásznon elkezdtek futni párhuzamosan a fotók, miközben egyre erősebben szólt a zene. Sokáig.”

A termet a vetítés vége előtt a nézők fele elhagyta, köztük az FSZE új rektora, Rátóti Zoltán is.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.