A magyar miniszterelnök újra elővette a régi kampányt: az anya nő, az apa férfi.

Meg kell állítani a genderőrületet! – szólított fel Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Egerben, ahol a kormány által gyermekvédelminek nevezett népszavazás kérdéseinek elutasítása, és a Fidesz-KDNP helyi jelöltje, Pajtók Gábor mellett kampányolt – számolt be az MTI.

Orbán azt mondta, ha elmegyünk és négy nemmel szavazunk, akkor a kérdést a népszavazással hosszú időre le is rendezzük.

“Az anya nő, az apa férfi, a gyerekeinket hagyják békén!” – jelentette ki.
Megmondta azt is, hogy a népszavazás tétje, hogy „megőrizzük-e a józan eszünket”. Szerinte Magyarország egy szabad ország, a felnőttek eldöntik, hogyan akarnak élni.

Kapcsolódó cikk

“Nem is akarunk mi ebbe beleszólni. De a gyerekek, na, az a vörös vonal” – fogalmazott.

Szerinte azért kell most népszavazást tartani, hogy világossá váljon, „ezeknek a marhaságoknak”, idegen divatoknak nem szabad bejutniuk az iskolákba. Hozzáfűzte, ha a gyerekeket az iskolában olyan hatások érik, amik a szülők dolgát megnehezítik, akkor az iskola olyasmit csinál, amire nem kapott felhatalmazást.

Mi elvárjuk a tanároktól, elvárjuk az iskolától, hogy ne neveljék át a gyerekeinket. Nem adtuk át a jogunkat soha senkinek, hogy más határozza meg helyettünk, mikor, hogyan kell a gyerekeinket szembesíteni az életnek ezekkel a nagyon nehéz kérdéseivel

– magyarázta hozzátéve, ez a szülő dolga, ezt a jogot pedig meg kell védeni, különben elveszik.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.