Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatót tartott, ahol természetesen az orosz-ukrán háború is terítékre került.

A választási győzelem után Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatót tartott, ahol rengeteg kérdésre válaszolt. Itt természetesen terítékre került az orosz-ukrán háború is, amivel kapcsolatosan Magyarország miniszterelnöke elmondta, hogy Magyarország mindenképpen az EU és a NATO tagja fog maradni.

Oroszország rengeteg szankciót kapott már a nyakába, de állítólag Moszkva ezért nem dühös ránk, szóval az jó hír, hogy elvileg nem vagyunk benne a „barátságtalan országok” kalapban jelenleg, bár Orbán Viktor azt mondta, hogy igen.
Természetesen Orbán Viktor is arra törekszik, hogy véget érjen a háború, és végre béke legyen a szomszédunkban.

Kapcsolódó cikk

„Azt javasoltam Putyin elnöknek, hogy azonnal hirdessen tűzszünetet, amelyet erősítsen meg egy budapesti megállapodás Oroszország és Ukrajna között” – idézte a Blikk a magyar miniszterelnököt.

Orbán Viktor megemlítette a 200 ezer kárpátaljai magyart is, akik miatt Magyarországnak el kell érnie a békét.
A kormányfő szerint tehát most az a legfontosabb, hogy megteremtsük a békét, és reméli hogy össze lehet hozni egy háborút lezáró békekonferenciát Európában.

Orbán szerint is agresszió, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát és szerinte az összes atrocitást ki kell vizsgálni, tehát az EU álláspontját osztja a magyar kormány is.

Orbán szerint nem okoz semmilyen nehézséget rubelben fizetni a gázért – ha az oroszok azt kérik, akkor abban fizetünk.

A magyar miniszterelnök az ukrán elnököt, Zelenszkijt is jellemezte.

Van egy rossz szokása Zelenszkijnek, meg akarja mondani mindenkinek, mit csináljon. Erről jobb ha leszokik. Főleg ha segítséget kér, mert ez nem vezet jóra

– jelentette ki Orbán a HVG cikke szerint.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.