Soltvadkerttől Kecskemétig követték azt a járművet, amelynek sofőrje kivonta magát a rendőri intézkedés alól. A férfi elszámoltatása folyamatban van.

Autós üldözés

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő rendőrök intézkedés alá akartak vonni egy személygépkocsit Soltvadkert belterületén 2022. január 18-án 14 óra 30 perc körül. A sofőr nem állt meg a rendőri karjelzésnek, hanem járművével továbbment. Az egyenruhások az 54-es számú főút 65000 méteréig követték, ahol 15 óra körül intézkedtek vele szemben. A menekülő férfi útközben több szabálytalanságot elkövetett, valamint vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A rendőrök vizsgálják az eset körülményeit – írta a police.hu.

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt indítványozta a férfi letartóztatását. A kényszerintézkedés tárgyában a Szegedi Járásbíróság ma dönt.

Kábítószert is fogyasztott

A férfi menekülése során több KRESZ szabályt megszegett, és a közúti közlekedésben szabályosan részt vevő gépjárművezetőket többször veszélyeztette.

A férfi néhol 170-180 km/óra körüli sebességgel közlekedve rátért az 54-es számú főútra. Itt megpróbált leszorítani az útról az üldözésébe bekapcsolódó több rendőrautót, akik a balesetet csak úgy tudták elkerülni, hogy lehúzódtak a gyanúsított gépjárműve elől. A rendőrök végül az M5-ös autópálya felhajtójánál lévő körforgalmat lezárva kényszerítették megállításra az elkövetőt. A férfi ezt követően ellenállt a rendőri intézkedésnek, őt csak testi kényszer alkalmazásával tudták megbilincselni – közölte az ügyészség.hu.

Az őrizetben lévő büntetett előéletű férfi beismerő vallomást tett, és azt is elismerte, hogy a vezetés közben alkoholt, míg azt megelőzően kábítószert is fogyasztott.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet