Mihail Mizincev orosz vezérezredes közölte, hogy az ukránok Zolocsivben lévő gabonatároló területéről a NATO-tól származó tarackokkal lőttek orosz területeket.

Vlagyimir Putyin korábban közölte, hogy az oroszok stratégiát váltanak, ha az ukránok nyugati fegyverekkel támadják a területeiket. Új célpontokkal és atomfegyverekkel fenyegetőztek.

Mihail Mizincev szerint az ukránok Zolocsivben ennek ellenére amerikai M777-es ágyúkkal lőtték a határmenti orosz területeket. Úgy gondolja, az ukránok ezt provokációból teszik, és választüzet akarnak kicsikarni belőlük, hogy aztán a polgári infrastruktúra pusztításával vádolhassák őket. 

Az orosz vezérezredes azt kritizálta, hogy az ukránok a közelgő élelmiszerválság és gabonahiány ellenére még mindig katonai célokra használják a terményfeldolgozó és tároló létesítményeket. 

Eközben a washingtoni orosz nagykövetség közleményben nevezte felelőtlennek az Egyesült Államok vezetését, amiért a figyelmeztetés ellenére fegyvert szállít Ukrajnának, ezzel kockáztatva az eszkalációt.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet