A konfliktus kezdete óta különböző betűkkel látták el az orosz tankok oldalánl A héten pedig egy újat fedeztek fel.

A fenti képen egy ukrán földműves látható, amint egy orosz tankot lop el a traktorjával, alig néhány héttel azután, hogy egy másik srác ugyanígy tett – írta meg a Daily Star. A videó bejárta a világot.

A környék egyelőre nem ismert, de egy ukrán újságíró március 21-én posztolt fényképeket az esetről a Twitteren.
A fotó egy hatalmas traktor látható, amint egy részben megsemmisült tankot húz le az úton. De a tank jelölését sokan megkérdőjelezték a közösségi médiában.

Míg az orosz-ukrán háború februári kezdete óta sokat foglalkoztak az orosz tankok „Z” és „V” jelzéseivel – az előbbi az oroszokra jellemző csapatokra vonatkozik, míg a V a fehérorosz tankokat jelöli. Ám úgy tűnik, újabb szimbólum tematizálja a nyilvánosságot ez ügyben.

Több forrás szerint ez egy másik módja a fehérorosz csapatok azonosításának.

Simon Miles, a Duke Egyetem történelem és szlavisztika professzora a Huffington Postnak elmondta: „Nagy intenzitású hadviselés esetén még fontosabb, hogy ilyen típusú jelek legyenek, hogy az emberek ne önmaguktól nyissanak tüzet vagy tudják, az a tank «velünk» van”.

A betűk jelentésével kapcsolatban számos különböző elmélet létezik, azonban az orosz vezetés egyiket sem erősítette meg.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet