Sir Patrick Sanders tábornok, a brit vezérkar új főnöke arra figyelmeztetett, hogy a fegyveres erőknek fel kell készülniük a „harcra”, hogy megakadályozzák a háború terjedését Európában.

Vlagyimir Putyin burkolt nyugati fenyegetései és az Ukrajnában folytatódó agresszió arra késztette az Egyesült Királyság legfelsőbb hadseregének főnökét, hogy elrendelje az ország erőinek fokozott készültségét, írja a DailyStar.

Sir Patrick Sanders, a brit hadsereg új vezetője június 28-i beszédében a jelenlegi helyzetet a második világháború előtti időszakhoz hasonlította.

Sanders tábornok arra figyelmeztetett, hogy Nagy-Britanniának fel kell készülnie a „gyors cselekvésre”, hogy ne kerüljön bele egy teljes körű konfliktusba az orosz terjeszkedés megfékezésének kudarca miatt.
Legutóbbi figyelmeztetése a Royal United Services Institute agytröszt által szervezett konferencián mondott beszédében azután hangzott el, hogy az irányítása alatt álló összes katonának írt, hogy fel kell készülniük „az európai harcra”.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk