Az ukrán csapatok egy hihetetlen, az árokrendszerükbe épített földalatti szaunát mutattak be, a frontvonalakba beépített makulátlan, "fával bélelt" izzasztókamrával.

Bár úgy tűnik, Oroszország hatalmas ellentámadásra készül az új évben, a télre készülő ukrán csapatok egy szaunával várják Putyin csapatainak támadását, írja a DailyStar.

Justin Crump szakértő szerint a harctéri kudarcok sorozata azt jelentette, hogy az orosz katonáknak „túl kell élniük” a lövészárkokban, ahogy az ukrán csapatoknak is.
A hihetetlen árokrendszer meglepően fényűző szerelvényekkel rendelkezik, és ez annak a jele lehet, hogy az ukrán erők abban reménykednek, hogy emelni tudják a lövészárkokban gyakran tapasztalható nyomorúságos életkörülményeket. Crump biztonsági szakértő azzal viccelődött, hogy a “fával bélelt szauna”-élmény egy lendületesebb kísérlet lehet az árkokban való élet kezelhetőbbé tételére.
Orosz Ukran Haboru Ukran Hadsereg Loveszarok Szauna
A Sibylline biztonsági tanácsadó cég vezetője szerint a lövészárkok nem új építmények, és a donbászi régióban zajló konfliktus kezdete óta ott vannak. Azok az árkok, amelyek valószínűleg 2014 óta léteznek, látszólag sokkal kidolgozottabbak, mint elsőre gondoltuk.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.