A brit hírszerzés szerint az ukrán katonai sikerek változást idézhetnek elő az orosz haderő stratégiájában.

A brit védelmi minisztérium közétette legfrissebb, hírszerzési információkra alapozott jelentését az orosz-ukrán háború állásáról, amit a 168 szemlézett.

A jelentés szerint az oroszok kivonták csapataikat a teljes harkivi régióból, és arra kényszerülnek, hogy veszélyhelyzeti védekező akciókat helyezzen előtérbe.

Miután Ukrajna többezer négyzetkilométernyi területet foglalt vissza az Észak-keleti régióban, az Oszkil folyótól nyugatra eső területeken elszigetelt ellenállási zónák maradtak.

A jelentés szerint az orosz haderőnek Herszon környékén is gondjai akadtak, ugyanis az ukrán tüzérség valószínűleg olyan gyakran találja el a Dnyeper átkelőhelyeit, hogy Oroszország nem tudja azonos ütemben megjavítani a sérült közúti hidakat, ami ellehetetleníti a megfelelő ütemben érkező utánpótlást.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.