Két orosz katonai szakértő azt állította, hogy „külföldi zsoldosok” hátat fordítanak Ukrajnának, és ehelyett Vlagyimir Putyin elnök megszálló hadseregéhez csatlakoznak.

Attól a naptól kezdve, hogy Putyin megparancsolta hadseregének, hogy lépjen be Ukrajnába, a világ számos országából érkeztek önkéntesek, hogy csatlakozzanak az orosz erők visszaszorításához. Most azonban, néhány héttel azután, hogy Oroszország hivatalosan több mint 100 ezer katonát veszített – bár a jelentések szerint ez körülbelül 400 ezer, ha a sebesülteket számoljuk –, most a Kreml-barát sajtó azt állítja, a külföldi önkéntesek átállnak az oroszok oldalára, írja a DailyStar.

Alekszandr Szladkov és Anatolij Matvijcsuk orosz katonai szakértők a Moszkovskij Komszomolets Kreml-barát sajtóorgánumnak nyilatkoztak. Állításuk szerint egyre több külföldi önkéntes érkezik az orosz hadseregbe.

Elmondásuk szerint legtöbben azért állnak át, mert állampolgárságot szeretnének szerezni Oroszországban, ami “garantált”. 

Most körülbelül 3500 külföldi harcol Ukrajna oldalán. De amikor súlyos veszteségeket kezdtek elszenvedni a Donbászban, a zsoldosok tömegesen felbontották a szerződést és távoztak

– állította Matviychuk. Kijelentéseik független forrásból nem ellenőrizhetők.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.