Már nem kell sokat várni az összehajlítható iPhone megjelenéséig

Sajtóinformációk szerint 2022-ben jelenhet meg az összehajtható iPhone, de az első prototípusokat már megkapta a partnereitől az Apple.

Már több szabadalmat is levédetett a cég

Hosszú évek óta emlegetik, hogy egyszer majd összehajtható iPhone-t gyártana az Apple, és a Samsung Galaxy Z szériájának, valamint a Huawei és a Motorola próbálkozásának köszönhetően egyre inkább esélyes, hogy tényleg szerencsét próbált ebben a kategóriában is az Apple.

Osszehajthato Iphone Megjelenes 2020
Így nézhet ki az összehajtható iPhone / Fotó: Apple Insider

Ráadásul számos szabadalmat is levédetett a témában a vállalat az évek során.

Tervek szerint 2022 őszén érkezhet

Az Economic Daily úgy tudja, hogy a Foxconn és a New Nikko már le is szállította az első prototípusokat az Apple-nek, írja az Apple Insider. A cég jelenleg azt mérlegeli, hogy OLED vagy microLED kijelzőt használjon inkább – utóbbi takarékosabb, fényesebb, de másképp kell gyártani.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Az Apple emellett a kijelző és a zsanérok strapabíróságát vizsgálja, előbbi a Samsungtól, utóbbi a New Nikkótól (a MacBookok zsanérjait is ez a cég szállítja) származik, az összeszerelést a Foxconn végzi főként.

A tervek szerint valamikor 2022 őszén dobhatná piacra az első összehajtható iPhone-t az Apple, de a fejlesztések ellenére nincs rá garancia, hogy valaha belép erre a részpiacra a vállalat.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból