A koronavírus folytán többen is elszakadnak a párjuktól, a több hónapos különlét pedig olykor egészen merész megoldásokat szül. A szvingerkedés a szexuális éhség kielégítésére aktuális lehet, de vajon milyen következményei vannak ennek egy stabil kapcsolatban?

Most akkor mással?

A koronavírus által generált kényes politikai, gazdasági és társadalmi helyzetet legtöbben már ismerjük, hiszen elsősorban ezektől hangos a média. Olykor azonban szükség van az olyan kevésbé ismert problémák fókuszba helyezésére is, mint a járvány okozta párkapcsolati gondok. Ebbe beletartozik a szvingerkedés, vagyis a párcserés szexparti is. Erre vannak kijelölt klubbok, szórakozóhelyek, de a kéjvágyaknak aligha szabhat határt a helyszín kérdése.

 Nyilvánvalóan nem csak a szexpartik lehetősége okozhat problémát egy kapcsolatban. Példának okán az eltérő testsúly is megnehezítheti a vágyak kiteljesülését. Ez utóbbi azonban nem a karantén következtében fellépő lehetséges gond, míg a szvingerkedés a másiktól való elszakadás folytán nagyobb népszerűséget élvez.  

Swinger
Képünk Illusztráció

Más párok szexuális játékába csatlakozni nem ritka dolog. Még meglepőbb, hogy rengeteg ember élvezi is, hogy stabil kapcsolatát pár kaland erejéig hátrahagyva másokkal élvezze a nemi élet szépségeit. Mi több, vannak olyan közösségek, akik rendszeresen részt vesznek ilyen erotikus félrelépéseken. De ez mégsem való mindenkinek. A féltékenység, a bizalmatlanság ilyen esetekben gyakran fellépő probléma, függetlenül attól, hogy az illető mennyire nyitott a szexuálisan.

A szvinger elsősorban olyan pároknak való, akik szorosan kötődnek egymáshoz és pszichológiailag is elég stabilak ahhoz, hogy elviseljék társuk olykor teljesen ismeretlen erotikus kalandjait vagy épp azt, hogy egymás szeme láttára gabalyodnak másba. 

Mi van, ha nem?

Szabályok, átláthatóság, óvatos megbeszélések és a kölcsönös beleegyezés mindezekhez elengedhetetlen. Ha azonban a pár egyik tagja nem egyezik bele a szvingerbe, a másiknak ezt tiszteletben kell tartania, el kell fogadnia vagy adott esetben mérlegelniük kell a kapcsolatuk jövőjét.

A másokkal való szexuális kaland valóban annyira értékes, hogy annak oltárán egy stabil kapcsolat is feláldozható? Milyen előnyökkel járnak ezek a szexuális játékok és mit profitálhat az ember egy monogám hozzáállásból?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel mérlegelhetjük a szituációt és szilárdíthatjuk meg döntéseinket. Azok, akik nemet mondanak a szvingerkedés lehetőségére olykor sértettnek érezhetik magukat, főleg akkor, ha nem fogadják el a válaszukat. Ilyen esetben érdemes a megérzéseinket, az ösztöneinket követni, és nem kell megriadni a párunktól való távolságtartástól sem. Ez utóbbi azonban nem azért esedékes, mert eltérő szexuális igényekkel rendelkezik a másik, hanem azért, mert a nemleges válasz nem elfogadása zaklatást és arrogáns magaviseletet eredményezhet, írja a The Guardian. 

Így szexelj, ha örökre együtt akarsz maradni a pároddal

A hosszú párkapcsolat fontos része a szex! Ragadd meg a párodat és mutasd meg neki, hogy érdemes veled maradnia. Nők mesélték arról, melyik szexpózfajtára esküsznek „Amikor összejöttünk a párommal, egy egész órát eltudtunk tölteni olyan apróságokkal, hogy simogatja a kezeivel hol fent, hol lent a hátamat, a melleimet, a bőrömet mindenütt.

Akár szvingerkedéssel, akár anélkül oldódnak meg a magány kérdései, a megfelelő védekezés, főleg a világjárvány idején, elengedhetetlen. A vágyak karanténban való felükerekedéséről egy korábbi cikkünkben már írtunk. A jelenlegi helyzet azonban nemcsak a magány kezelését és a szexuális éhség kielégítését nehezíti meg, de az erotika más területeit is kérdőjelekkel tarkítja. A pornóiparnak jelentős veszteségekkel kell számolnia az izoláció folytán, és nem titok az sem, hogy a Zoom videó-kommunikációs platformot szexpartikra használják a fiatalok. 

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet