Ez azt jelenti, hogy a soron kívüli oltások tekintetében a regisztrált pedagógusok 73%-a jelent meg az oltás helyszínén, és élt a lehetőséggel.

Soron kívül oltották be a pedagógusokat

Az operatív törzs hétfői sajtóeseményén Müller Cecília a pedagógusok, iskolai, óvodai és bölcsődei dolgozók soron kívüli oltására is kitért. Mint megjegyezte, ezt a programot tulajdonképpen már be is fejezték.

Müller hozzátette, ez is azt a célt szolgálta, hogy biztonságossá tegyék a helyszíni, helybeli oktatást, nevelést. A dolgozók soron kívüli oltása három körben zajlott le: a harmadik kör szintén a hétvégén volt.

Koronavirus Iskolak Nyitasa Pedagogusok Oltasa Magyarorszagon
Képünk illusztráció / Fotó: Ina Fassbender / AFP
Összesen 31 ezer óvodai, bölcsődei és iskolai pedagógust hívtak be oltásra, tehát a köznevelésben dolgozókat. Közülük már csak a 32%-a jelent meg és vette igénybe a soron kívüli oltás lehetőségét. Az első két kampányban mintegy 80% jelent meg a regisztráltak közül.

200 ezer pedagógust oltottak be

Ezzel mindösszesen a három hétvége során a behívott 210 ezer pedagógusból 153 ezren kapnak oltást. Ez 73%-os megjelenést jelent, ami a kampányszerű oltásra vonatkozik. Fontos megjegyezni, korábban a veszélyeztetettségük, magas kockázati érintettségük révén 52 ezren már korábban felvették a védőoltást.

Mindösszesen nagyjából 200 ezer pedagógust oltottak be Magyarországon.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk