Tudósok, akik felkutatták a pedofilokat a dark weben, és terápiát adtak nekik, azt remélve, hogy ezzel segítenek nekik megszabadulni beteg vágyaiktól.

A tudósok azt mondták, hogy a pedofilokat terápiában kell részesíteni, és nem csak börtönbe kell vetni bűneikért, és a kezelés csökkenteni tudja a gyermekeknek való károkozást, írja a DailyStar.

Egy új tanulmány részeként a tudósok 160 férfi nyomára bukkantak a dark weben, akik a gyerekek szexuális visszaéléséről készült képeket néztek. Nyolc hetes időszak alatt a fele kognitív viselkedésterápiát (CBT), a többiek placebót kaptak. A résztvevők ezután névtelenül beszámoltak arról, hogy hetente mennyi, gyermekekkel való szexuális zaklatással kapcsolatos anyagot néztek meg.
Az általuk megtekintett beteges tartalmak mennyisége “jelentősen” csökkent mindkét csoportban, de a csökkenés nagyobb és jelentősebb volt a CBT-t kapók körében. Az emberek körülbelül fele mindkét csoportban arról számolt be, hogy a vizsgálat befejezése előtti héten egyáltalán nem nézték meg a gyermekek szexuális zaklatását ábrázoló képeket.
A tanulmány szerzője, Johanna Lätth a következőket mondta: „Ideális esetben azt szeretnénk, ha ez a viselkedés teljesen megszűnne, de az eredmények reményt adnak, hogy van mód az ilyen személyek kezelésére.”

Nem szabad naivaknak lennünk. Nem minden ilyen ember akar terápiát, de sokan nyitottak arra, hogy alternatívát keressenek életmódjuk helyett, és segítséget kérjenek

– jelentette ki Christoffer Rahm, a tanulmány egyik szerzője.

Azt látjuk, hogy az egészségügynek van szerepe, különösen a prevenciós oldalon, hogy megszólítsa az embereket, mielőtt szabálysértést követnének el.

“Magát az elkövetőt természetesen bíróság elé kell állítani, ha bűncselekményt követett el. Ez nagyon fontos az áldozat szempontjából” – magyarázta. 

Az összes terápia névtelenül zajlott, és bár a tanulmány szerzői azt mondták, hogy amit tudtak, azt jelentették a hatóságoknak, hozzátették, hogy a résztvevők eltitkolt IP-címeket, e-mail-címeket és neveket használtak, így „a rendőrségen túlmutatnak”.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet