Az orosz állami tévé azzal fenyegetőztek, hogy Putyin nukleáris rakétákat fog telepíteni Lengyelország és Litvánia határán, ha Svédország és Finnország úgy dönt, hogy a jövőben csatlakozik a NATO-hoz.

Russia 1 orosz állami tévécsatorna műsorvezeői arra figyelmeztettek, hogy Vlagyimir Putyin hamarosan nukleáris fegyverek taktikai telepítése mellett dönthet Európa határán, válaszul Svédország és Finnország NATO-csatlakozási vágyára, írja a DailyStar.

A csatornán egy kommentátor kifejtette, milyen lehetőségek állnak Putyin rendelkezésére, ha Svédország és Finnország csatlakozna a NATO-hoz.

Amikor a NATO megjelenik Svédországban és Finnországban, Oroszországnak nem lesz más választása, mint taktikai nukleáris fegyverek bevetésével semlegesíteni az egyensúlyhiányt és az új fenyegetést

– mondta a műsorvezető.

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács alelnöke korábban arra figyelmeztetett, hogy Oroszország atomfegyvereket és hiperszonikus rakétákat helyezhet el a Lengyelország és Litvánia közötti kalinyingrádi bázisán.

A híresen semleges Svédország 200 évig kerülte a csatlakozást, Magdalena Andersson miniszterelnök azonban azt mondta, hogy készek csatlakozni, ha a szomszédos Finnország is így tesz.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet