Vlagyimir Putyin katonai óriásplakátokra tette egy az ausztrál különleges légvédelmi erőkről, a SAS-ról készült 2013-as fotót.

Gagan Dhiman, az amerikai katonai fotós, aki 2013-ban készítette a képet, bírálta Oroszország elnökét, amiért az engedélye nélkül, ily módon használta fel a fotóját, írja a DailyStar.

Szürreálisnak tűnik, ahogy a képeket felhasználták. Nagyon furcsa volt látni a fényképemet egy óriásplakáton Oroszországban

– nyilatkozta a fotós.

Úgy tűnik, hogy Dhiman képét az oroszországi Wagner-csoport használta fel és lopta el, egy nem túl magánjellegű katonai szervezet, amelyet az ukrajnai háborúval is összefüggésbe hozták.

Az osztag Ukrajnában való jelenlététk a brit kormány még áprilisban megerősítette, amikor azt mondták, “több mint 1000 zsoldost, köztük magas rangú vezetőket” vetettek be.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.