A Kreml retorikájával összhangban megkérdőjelezte Ukrajna függetlenségét és az "ukrán államiságot áltörténetnek" nevezte Putyin legközelebbi szövetségese, Dmitrij Medvegyev. A volt orosz elnök kedden egy hosszú nyilatkozatban fejtette ki, hogy Ukrajnán túl is vannak tervei Oroszországnak.

Dmmitrjij Medvegyev a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett bejegyzésében megismételte a Kreml állításait miszerint az ukránok egy elkötelezett része a Harmadik Birodalomért imádkozott az elmúlt 30 évben.

Medvegyev hozzátette, Oroszországnak a „különleges hadművelettel” a legfontosabb célja, hogy „a mai ukránok egy részének véres és hamis mítoszokkal teli tudatát megváltoztassák”.

Megjegyezte azt is, hogy ezt maguk az ukránok jövő generációinak békéje érdekében teszik, majd rátért Oroszország Ukrajna határain átnyúló terveire is.

Kapcsolódó cikk

“A cél maguknak az ukránok jövő nemzedékeinek békéje és a lehetőség egy nyitott Eurázsia felépítésére Lisszabontól Vlagyivosztokig” – mondta Medvegyev.

A volt orosz elnök elismerte, hogy a Vlagyimir Putyin által kitűzött „Ukrajna demilitarizálása és nácinatalanítása” összetett feladat, és nem egyszerre fognak megvalósulni, sőt, nem csak a harctereken fogják megoldani – írja a Perild.

Kapcsolódó cikk

A Sky News szerint már most aggodalomra adhat okot, hogy Putyin legközelebbi szövetségese ilyen jellegű kijelentéseket tett a nyitott Eurázsiával kapcsolatban, mert ez azoknak a véleményét erősíti, akik szerint Moszkvának Ukrajnán túl is vannak imperialista ambíciói.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet