Nézem Film Quentin Tarantino a Mark Zuckerbergről készült drámát tartja az...

Quentin Tarantino a Mark Zuckerbergről készült drámát tartja az évtized filmjének

Promóció

Quentin Tarantino a David Fincher által rendezett  Social Network – A közösségi háló című életrajzi filmet tartja az évtized legjobbjának.

A Facebook-sztori Tarantinonál a favorit

Promóció
- Advertisement -

Tarantino olyan filmekkel vált híressé, mint a Ponyvaregény, a Kill Bill 1-2, amelynek jelenleg a harmadik részén dolgozik, illetve a legutóbbi Oscar-jelölt alkotása a Volt egyszer egy…Hollywood. Vajon a sokak által istenített rendező mely filmeket tart igazán kiemelkedőnek?

Tarantino odavan a Facebook filmért / Fotó: Unilad

Quentin Tarantino összegezte az évtized legjobb filmjeit és a Social Network – A közösségi háló mellett a Dunkirk is kiemelkedő helyen áll a rendező listáján, írja a The Guardian. Tarantino ugyanis januárban nevezte meg a Dunkirk című Christopher Nolan-filmet a 2010-es évek második legjobb alkotásának. A rendező most elárulta azt is, hogy David Fincher Facebook-drámáját, minden kétséget kizáróan a legjobb filmnek tartja az említett kategóriában.

Ez az első helyezett, mert ez a legjobb, ennyi az egész. Minden szempontból a csúcsra tör

– magyarázta a rendező.

A filmben Mark Zuckerberg szerepét Jesse Eisenberg alakította, amellyel Oscar-jelölést érdemelt. Az A közösségi hálót összesen nyolc kategóriában jelölték a legnagyobb filmes díjra, végül a forgatókönyv, a vágás és a zene kategóriákban nyert.

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint Quentin Tarantino, az egyik legkiválóbb filmes, rengeteg nagyszerű filmet készített karrierje során. Sajátos stílusát azonnal felismerni. Tarantino tekintélyes rajongótáborra, az általa írt és rendezett filmek pedig hatalmas népszerűségre tettek szert az évek során. A Rotten Tomatoes oldalán jól látható, mennyire esik egybe a kritika és a közönség ítélete egy-egy alkotás kapcsán.

Tarantino az A közösségi háló forgatókönyvíróját Aaron Sorkint külön kiemelte, véleménye szerint ő a legjobb dialógusíró napjainkban. A rendező nagy Sorkin-rajongó, korábban elárulta, hogy az általa jegyzett Híradósok című HBO-sorozat minden részét háromszor nézte meg.

A Hetedik rendezőjének filmjeiért is rajong

Tarantino nem kevésbé rajong David Fincher rendezőért, akinek a Harcosok klubja című munkáját a legjobbnak tartja az 1992 és 2009 között készült mozifilmek közül.

Préda (2019) – előzetes #1

Befutott a #Préda, a Gonosz halott és a Sziklák szeme alkotóinak új horrorjának első előzetese. Hazai bemutató: 2019. július 11. #IGNHungary a világhálón: * …

Aki szeretne Tarantino kedvenc filmjeiből csemegézni a Dunkirk és a Social Network – A közösségi háló mellett nézze meg a 2019-es Préda című aligátoros horrort is, amit a tavalyi év egyik kiemelkedő alkotásának kiáltott ki a rendező.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3