Az A38 és a Budapest Jazz Club is jól jár a kormány által elindított raktárkoncertekkel.

Nyilvános terjesztést is vállaltak a klubok

Összesen 180 millió forint pályázati pénzzel támogatja az NKA alá tartozó Könnyűzene Kollégiuma a Raktárplusz elnevezésű koncertsorozatot, amelyet az A38 és a Budapest Jazz Club bonyolít le.

Raktarkoncertek Tamogatas Kormanyprogram Zeneszek
Raktárkoncert Pápai Jocival / Fotó: Mti

Az NKA honlapjára feltöltött pályázati elbírálásból kiderül, hogy a Raktárplusz koncertsorozat megrendezésére, valamint a koncertek nyilvános terjesztésére az A38 133 millió, a Budapest Jazz Club pedig 47 millió forintot kapott.

Miért éppen raktárkoncertek?

Az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mit takar a Raktárplusz koncertsorozat, de a névválasztás alapján valószínűsíthető, hogy ez a hazai zeneipar megsegítésére kitalált, de meglehetősen furcsán lebonyolított raktárkoncertek folytatása lehet.

Kapcsolódó cikk

Magasan ez a két legnagyobb támogatási összeg. Ezen kívül 8 milliót kapott a Fonogram-díjátadó, 3 milliót a DJ Szövetség és 11 milliót a Kőbányai Zenei Stúdió. A teljes listát ezen a linken lehet elolvasni.

Kapcsolódó cikk

A Telex megjegyzi: a raktárkoncertekkel kapcsolatban az egyik kritika éppen az volt, hogy indokolatlanul a járvány miatt kihasználatlan klubok helyett az Antenna Hungária egyik raktárában bonyolították le az ötmilliárdos kormányprogramot.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.