A koronavírus-járvány az élet számos területét befolyásolta az utóbbi időben. A kulturális élet rég várt eseményei, a zenei fesztiválok sem jelentenek ezalól kivételt. A világjárvány miatt többek között a Reading és a Leed zenei fesztiválokat is elhalasztják. 

A két legnagyobb fesztivál

Idén augusztus 28. és 30. között került volna megrendezésre az Egyesült Királyság két legnagyobb szabású zenei fesztiválja, a Reading és a Leeds. A fellépők közt szerepelt Liam Gallagher, Stormzy és a Rage Against The Machine is. A koronavírus-járvány folytán azonban a szervezők 2021. augusztus 28-30. között rendezik meg az eseményt, írja a BBC. 

Reading Leeds Zenei Fesztival E1589363701850
A Koronavírus Miatt Elmarad Reading És A Leeds Fesztivál Is / Fotó: Getty Images

A szervezők sajnálattal közölték a hírt, nyilatkozatukban őszinte hálájukat fejezték ki csapatuk, az előadók és a támogatóik felé, akik keményen dolgoztak azon, hogy a fesztivál megrendezésre kerülhessen. Az eseményre látogatóktól elnézést kértek, és megköszönték megértésüket, támogatásukat. A jegyek visszaváltására lehetősége van a látogatóknak, de a már megvásárolt belépők a jövő évi rendezvényre is érvényesek.

A kisebb rendezvények sem kivételek

A fesztiválok a readingi Richfield Avenue-n és a leadsi Bramham Parkban kerültek volna megrendezésre. A zenei felhozatal a tervek szerint 90 előadóval merítette volna ki a pár napos rendezvényt. Ugyan az 1960 óta működő rendezvénysorozatok rock fesztiválként vannak számon tartva, az idők elteltével a fellépők közt az indie és a rap világában jártas művészek is együtt buliztak a közönséggel. A tavalyi évben Post Malone, a Twenty One Pilots, a Foo Fighters, Billie Eilish, a Bastille, a Blossoms, Yungblud, a Pale Waves és a The Distillers is látható volt a színpadokon. Az említett előadók nagy része már a Sziget Fesztiválon is feltűnt, azonban a hazai események is eltörlésre kerültek a koronavírus által generált helyzet miatt. 

A Sziget Fesztivál szervezője örülne a belga módszernek

Még március közepén közleményt adott ki a Sziget Fesztivál, ahol előrevetítették, lehetséges, hogy elmarad. Azonban a kormány múlt héten, április 30-án hozott rendelete alapján már hivatalossá vált. Mint ismert, 500 főnél nagyobb rendezvényt nem lehet megtartani.

A Reading és a Leeds a két legnagyobb zenei fesztivál az Egyesült Királyságban, 105 ezer és 75 ezer látogatót fogadnak évente. A koronavírus azonban a kisebb rendezvényeket sem kímélte, a Glastonbury fesztivál sem kerül megrendezésre. 

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet