Fesztivál Elhalasztják a Reading és a Leeds zenei fesztiválokat a...

Elhalasztják a Reading és a Leeds zenei fesztiválokat a koronavírus miatt 

Promóció

A koronavírus-járvány az élet számos területét befolyásolta az utóbbi időben. A kulturális élet rég várt eseményei, a zenei fesztiválok sem jelentenek ezalól kivételt. A világjárvány miatt többek között a Reading és a Leed zenei fesztiválokat is elhalasztják. 

A két legnagyobb fesztivál

Promóció
- Advertisement -

Idén augusztus 28. és 30. között került volna megrendezésre az Egyesült Királyság két legnagyobb szabású zenei fesztiválja, a Reading és a Leeds. A fellépők közt szerepelt Liam Gallagher, Stormzy és a Rage Against The Machine is. A koronavírus-járvány folytán azonban a szervezők 2021. augusztus 28-30. között rendezik meg az eseményt, írja a BBC. 

A koronavírus miatt elmarad Reading és a Leeds fesztivál is / Fotó: Getty Images

A szervezők sajnálattal közölték a hírt, nyilatkozatukban őszinte hálájukat fejezték ki csapatuk, az előadók és a támogatóik felé, akik keményen dolgoztak azon, hogy a fesztivál megrendezésre kerülhessen. Az eseményre látogatóktól elnézést kértek, és megköszönték megértésüket, támogatásukat. A jegyek visszaváltására lehetősége van a látogatóknak, de a már megvásárolt belépők a jövő évi rendezvényre is érvényesek.

A kisebb rendezvények sem kivételek

A fesztiválok a readingi Richfield Avenue-n és a leadsi Bramham Parkban kerültek volna megrendezésre. A zenei felhozatal a tervek szerint 90 előadóval merítette volna ki a pár napos rendezvényt. Ugyan az 1960 óta működő rendezvénysorozatok rock fesztiválként vannak számon tartva, az idők elteltével a fellépők közt az indie és a rap világában jártas művészek is együtt buliztak a közönséggel. A tavalyi évben Post Malone, a Twenty One Pilots, a Foo Fighters, Billie Eilish, a Bastille, a Blossoms, Yungblud, a Pale Waves és a The Distillers is látható volt a színpadokon. Az említett előadók nagy része már a Sziget Fesztiválon is feltűnt, azonban a hazai események is eltörlésre kerültek a koronavírus által generált helyzet miatt. 

A Sziget Fesztivál szervezője örülne a belga módszernek

Még március közepén közleményt adott ki a Sziget Fesztivál, ahol előrevetítették, lehetséges, hogy elmarad. Azonban a kormány múlt héten, április 30-án hozott rendelete alapján már hivatalossá vált. Mint ismert, 500 főnél nagyobb rendezvényt nem lehet megtartani.

A Reading és a Leeds a két legnagyobb zenei fesztivál az Egyesült Királyságban, 105 ezer és 75 ezer látogatót fogadnak évente. A koronavírus azonban a kisebb rendezvényeket sem kímélte, a Glastonbury fesztivál sem kerül megrendezésre. 

Promóció
ForrásBBC
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3