Nézem Film A jobboldali képviselők kivonultak Richard Gere magas rangú díjátadójáról

A jobboldali képviselők kivonultak Richard Gere magas rangú díjátadójáról

Promóció

Richard Gere humanitárius tevékenységének elismeréseként megkapta Firenze városának kulcsait. A rangos díjat a Palazzo Vecchio impozáns festményei és márványszobrai között, az Ötszázak termében vehette át az immár 70 éves hollywoodi színész – írja a La Repubblica.

Promóció
- Advertisement -

Richard Gere számára Toszkána egy ideje már rendszeres úti célnak számít. Közismert, hogy a buddhista sztár jóban van a Dalai lámával, Olaszországban pedig a híres vallási központba, Pomaiába szokott ellátogatni.

Richard Gere átveszi Firenzében a város kulcsait emberi jogi tevékenységéért / Fotó: La Nazione

“Mélyen meghatódtam, nagyon köszönöm nektek ezt az elismerést. Mindenképpen szeretnék visszajönni, mert nagyon sokat tehetünk együtt a várossal” – mondta köszönőbeszédében a színész.

Hollywood örök fiatal sármőre, Richard Gere 70 éves

A ma hetvenéves Richard Gere Philadelphiában született, és egy New York melletti farmon, szigorú metodista szellemben nevelkedett négy testvérével együtt. Korán megmutatkozott zenei tehetsége, az egyetemre sportösztöndíjjal került. Filozófiai tanulmányait félbehagyva két év után zenésznek, majd színésznek állt, de az áhított siker sokáig elkerülte.

A jobboldali városi képviselők tiltakozásról és Matteo Salviniről azonban nem nyilatkozott.

Nem hallottam az ellenem szervezett tüntetésről, nekem nem szóltak róla. Nem igazán érdekel a politika, ám annál jobban az emberek. Amerikaiként szégyellem azt, ami Szíriában történik. Az élőlények tisztelete mindent felülír és mindenkire egyaránt érvényes

– mondta Gere. A firenzei városvezető, Dario Nardella a sajtótájékoztatón a következőképpen reagált a jobbközép és az 5 Csillag Mozgalom képviselőinek távolmaradására: „Felfoghatatlan, hiszen humanitárius tevékenység elismeréséről van szó.”

Orbán migrációellenes szövetsége Salvinivel megint külföldi címlapot ért

A keddi milánói találkozón Orbán Viktor és Matteo Salvini kifejezésre juttatták, hogy olyan szövetséget akarnak kovácsolni, amelyik megváltoztatná az Európai Unió politikáját a menekültkérdésben. Miközben ismételten szembeszálltak az EU-val, elutasítva minden további menedékkérő felvételét. A magyar miniszterelnök és az olasz belügyminiszter nem rejtette véka alá egymás iránti csodálatát a meetingen.

Az említett városi képviselők eközben a Palazzo Vecchio előtt „Stop NGO” feliratú pólókban vonultak fel.

Nem veszünk részt a Richard Gere tiszteletére szervezett ünnepségen. Úgy véljük, hogy a város kulcsainak elnyeréséhez Firenzéhez való szorosabb kötődés vagy pedig rendkívüli érdemek szükségesek

– indokolta a távolmaradását a négy képviselő, majd hozzátették: „Ez az elismerés leginkább a polgármesternek hozott médiafigyelmet, és az ismert hollywoodi sztár nyári, lampedusai kiruccanásának szól a mai díjátadás.”

Kritizálják a Benettont migránsokat felhasználó, megosztó reklámkampánya miatt

A reklámban menekültek láthatók mentőmellényben, körülöttük önkéntesekkel. A mentéseknél segédkező SOS Méditerranée helyteleníti, hogy a Benetton “bajban lévő emberekről” készített fotókat használ fel a reklámjaiban. Matteo Salvini, olasz belügyminiszter ezt írta Twitter-oldalán: “Én vagyok az egyetlen, aki ezt megvetendőnek tartja?” A hirdetések online és a La Repubblica olasz lapban jelentek meg.

A képviselők ezzel arra az ügyre céloztak, amikor Richard Gere augusztus elején a bekerült a nemzetközi politikai hírekbe.

A sztár éppen Olaszországban nyaralt a családjával, amikor meghallotta, hogy az ország akkori belügyminisztere, a szélsőjobbos Matteo Salvini az olasz törvényekre hivatkozva nem engedi kikötni az Open Arms menekülteket szállító hajóját Lampedusán.

Gere, aki maga is a spanyol ngo aktivistája, megszakította a nyaralását, vizet és élelmiszert vásárolt, és személyesen adta át a segélycsomagokat a líbiai menekülteknek a hajón. Végül a közbenjárásának is köszönhetően közel 150 embert sikerült épségben a szárazföldre juttatni.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3