Nézem Fotó Ritkaságnak számító, értékes fotóprint kavalkád a zenevilág legjaváról

Ritkaságnak számító, értékes fotóprint kavalkád a zenevilág legjaváról

Hirdetés

A faji alapú megkülönböztetés elleni törekvések jegyében és a koronavírus miatt a szórakoztatóipart sújtó bevételkiesések enyhítésére ritkaságszámba menő, a zenevilág legjaváról készült fotóprint kavalkád került piacra a VaultWorks jóvoltából.

Két legyet egy csapásra

A VaultWorks egy 100%-ban kisebbségek által üzemeltetett, a Black Lives Matter– mozgalom mellett teljes mellszélességgel kiálló weboldal. Legújabb projektjük keretén belül képzőművészeti alkotás számba menő posztereket és fotóprint válogatást dobnak piacra. A képek után befolyó bevételek nagy részét az Amerikai Hanglemez-akadémia nonprofit szervezetének, a MusiCares-nek és a feketéket érő igazságtalaságok felszámolásáért profi kampányokat tervező Color of Change nevű szervezetnek adományozzák.

/ Fotó: Grammy

A megvárásolható fotóprint válogatás közül szemezgettünk

A különleges képeket megvásárló jótékonykodók Rihannától kezdve, az eredetileg az idei Sziget Fesztiválon is fellépni készült The Strokes-on és a Queens of the Stone Age-en át David Bowie-ig közel húsz híres zenei ikon portréját tudhatják magukénak. Méretüket tekintve 20.32 x 25.4 és 50.8 x 63.5 cm közötti nyomtatások közül válogathatunk.

Mit tehet a zeneipar a rasszizmus felszámolása érdekében?

Az Atlantic Records által indított #TheShowMustBePaused kezdeményezés keretein belül a zeneipar szereplői is felszólalnak a Minneapolisban történt rendőri túlkapás és George Floyd halála kapcsán. A mindennapos tevékenységeket és munkálatokat leállították, ők is részt vesznek a rendőrök elleni protestálásban. Az általuk létrehozott Blackout Tuesday napja a rasszizmus áldozataira és annak igazságtalanságára emlékezik, írja a Variety.

A fotóprint árak 100 és 1 000 dollár között mozognak, viszont a – világ bármely pontjára történő – házhozszállítása ingyenes.

1
Jarvis Cocker, 2007 március

/ Fotó: Derrick Santini
Hirdetés

Jarvis Cocker, a Pulp együttes frontembere, a kilencvenes évek britpop mozgalmának egyik kultfigurája. A Pulp feloszlását követően sikeres szólókarriert épített. Jelenleg saját műsorát vezeti a BBC Radio 6 Music rádiócsatornán.

A legendás Queens of the Stone Age, amerikai stoner rock, hard rock együttes, első angliai turnéjukon, két évvel megalakulásuk után.

/ Fotó: Derrick Santini

Hirdetés

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Hirdetés

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

Személyes kalandozásaim a klímakatasztrófában

A klímaváltozás csak egy kommunista trükk, az időjárásnak nem kell megszűnnie?

Primal: az utolsó utáni némafilmben egy ősember dinoszauruszon lovagol

Véres és precíz történet, amiben senki egy árva szót sem szól.
Promóció
Promóció
Hirdetés

ez is érdekeltéged
<3