A Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovics a hírek szerint az életét féltette, és mérgezésgyanús beteg lett a hónap eleji orosz-ukrán béketárgyalások után.

A feltételezések szerint Roman Abramovics orosz oligarchát a hónap elején, az Oroszország és Ukrajna közötti béketárgyalások során mérgezték meg, írja a Mirror. A jelentések azt sugallják, hogy Abramovicsot egy kloropikrin nevű, első világháborús vegyi anyag vagy egy alacsony dózisú Novichock mérgezhette meg. Állítólag az incidenst követően olyan tüneteket tapasztalt, mint a bőrhámlás és a látásvesztés.

A The New York Times szerint szerint Abramovics megkérdezte az őt vizsgáló személyektől: “haldoklom?” Nem világos, hogy ki engedélyezte a feltételezett kijevi támadást. Abramovics nem sérült meg súlyosan.

Abramovics továbbra is részt vesz a béketárgyalásokon, és legutóbb Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök isztambuli találkozóján szúrták ki. Azt tanácsolták neki, hogy ne egyen és ne igyon semmit – és még csak felületeket se érintsen meg –, a kijevi mérgezés gyanúja miatt.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.