A Schadl György irodájában dolgozó végrehajtójelölt és „könyvelő” F. Vivien mindent elárult a végrehajtói kar elnökének korrupciós ügyeiről.

F. Vivient gyanúsítottként akarták kihallgatni főnöke, Schadl Görgy korrupciós és pénzmosás ügyében, de a hölgy elfogadta az ügyészség által felajánlott megállapodást, miszerint tanúként való meghallgatásért cserébe bizonyítékokat szolgáltat a Központi Nyomozó Főügyészségnek, írjaBlikk.

F. Vivien 40 millió forinttal gazdagodott, miután a saját részére is pénzt kért, amiért segített abban egyik ismerősének, hogy dr. Schadl György közbenjárására őt nevezzék ki az egyik végrehajtói helyre, amiért – a bejáratott módszer szerint – az iroda bevételéből meghatározott részt vissza kellett fizetni a végrehajtói kar elnökének. Az osztalék negyedét dr. Völner Pál kapta.

Bevallása szerint a pénzátadásoknak nem volt tanúja, de Schadl többször is mondta azt neki, hogy Völner a barátjuk, akinek pénzt – alkalmanként 2-3 millió forintot –, kell vinni, amit a hölgy mindig vezetett is egy táblázatban. Megemlítette még a tanú azt is, hogy ő és dr. Schadl György mindenese voltak azok, akiket az elnök a dr. Völnernek való pénzvitelekkel kapcsolatban a bizalmába fogadott. F. Vivien tudott arról, mely végrehajtók fizettek főnökének, és a nevek listáját át is adta az ügyészségnek. Elmondása szerint Schadl a visszafizetéseket ingatlanok felújítására használta.

Kapcsolódó cikk

Schadl egy másik bizalmasa, S. Tímea, vagyis az egyik Pest megyei végrehajtó-helyettes is megállapodást kötött az ügyészséggel a vallomásáért cserébe. 2019-ben új végrehajtót neveztek ki oda, F. Miklóst, aki S. Tímea elmondása szerint nem értett a végrehajtáshoz. A kinevezés ellenére ezek után is Schadl Györggyel egyeztetett az anyagi működés és az osztalékok kapcsán. 

S. Tímea is táblázatban vezette azokat az összegeket, amelyeket Schadl bizalmasa, M. Viktor vitt az irodába vagy vitt el onnan, aki szintén vádlott az ügyben. Az osztalék céljáról a nő olykor egyeztetett F. Viviennel is. A pénzfelvételeknél a végrehajtó, F. Miklós mindig M. Viktorral volt a bankban.

Amikor Gyurit már letartóztatták, csak akkor mesélte el nekem Miklós, hogy tulajdonképpen az osztalék teljes összegét Gyuri vitte el, és ő havi 2 millió forint fizetést kapott

– vallotta. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet