Sok minden kiderül a személyiségedről abból, ahogyan sétálsz

A járásáról már messziről felismerhető bárki. De vajon mit árul el rólunk az, ahogyan az utcán közlekedünk?

A nézését meg a járását

Egy 2017-es tanulmány meghatározta, hogyan szoktak menni az utcán a Big 5 modell főbb személyiségtípusai és egyéb személyiségtesztekben leírt kategóriák a gyaloglás sebessége és a járás milyensége alapján. A kutatás szerzője arra jutott, hogy a személyiségtípusunk nagyon is meghatározza, hogyan szoktunk sétálni.

A Bright Side illusztrációival alább be is mutatjuk a főbb járástípusokat és a rájuk jellemző személyiségjegyeket.

A vezető

Jaras Szemelyiseg 1

Gyors tempóban, határozott lépésekkel halad. Fejét felszegve, magabiztosan, gondolataiba merülve lépked, ezért figyelmetlenségből könnyen össze is ütközhet másokkal. Céltudatos, jó problémamegoldó, de sokan barátságtalannak tartják.

A magába forduló

Jaras Szemelyiseg 2

Gönyedten, apró lépésekkel jár. Introvertált és kerüli a szemkontaktust. 

A politikus

Jaras Szemelyiseg 3

Büszke tartással, jó tempóban halad. Mások elismerésére vágyik, szereti a kihívásokat és az újdonságokat, de könnyen elunja magát. Magabiztos szónok és élvezi, ha emberekkel kerül kapcsolatba.

Az aggódó

Jaras Szemelyiseg 4

Lassan és megfontoltan jár. Rövideket lép, akár még húzhatja is a lábát. Nyugtalan tekintetét a földre szegezi. Külső szemlélőnek bátortalannak, kiszolgáltatottnak, gondolataiba merülőnek tűnhet.

A laza

Jaras Szemelyiseg 5

A laza közepesen lassan halad, testtartása arról árulkodik, hogy teljesen relaxált állapotba került. Csak apró mozdulatokat tesz, miközben gyakran belső párbeszédet folytat saját magával. Pedig sokszor sokkal jobban érdekli őt mások, mint a saját maga dolgai. Nyugodt és jók a megérzései, de hajlamos a semmittevésre, és könnyen manipulálható.

A nagyzoló

Jaras Szemelyiseg 6

Tudatosan úgy jár, mint aki nagyon magabiztos. Karjaival és csípőjével széles mozdulatokat tesz járás közben, és élvezi, ha minden szem rá szegeződik. Fejét felveti, a vállait hátra húzza, és csak magára koncentrál. Kívülről meglehetősen önteltnek és megbízhatatlannak tűnik, aki szereti irányítása alatt tartani a dolgokat.

A segítő

Jaras Szemelyiseg 7

Közepes sebességgel, magabiztos léptekkel jár. Jó csapatjátékos, aki meghallgatja a többieket. Megfontoltan szól, fontosnak tartja az egységet és az emberi kapcsolatokat. Segítőkész, hűséges, akinek már az is feldobja a napját, ha felhívják a szerettei. Járás közben a Politikushoz hasonlóan keresi a szemkontaktust az emberekkel.

A karbatett kezű

Jaras Szemelyiseg 8

Az összefont karok azt jelzik, hogy az illető szeretne egyedül maradni. Ha valaki járás közben is keresztbe teszi a karját, az kiszolgáltatottságról árulkodik. A kommunikációs szakemberek szerint különösen este veszélyes így közlekedni, mert azt sugallja, hogy az illető könnyű célpont. Érdemes inkább magabiztos testtartást felvenni.

A multitaskingoló

Jaras Szemelyiseg 10

A multitaskingoló sétája közben egyszerre több dologgal is képes foglalkozni: telefonál, útbaigazít embereket miközben átkel az úttesten. Nem csak kiváló problémamegoldó, de bátor is.

Ha szeretnél még további személyiségtesztekről olvasni, keresd Életmód rovatunkat, vagy kattints erre a cikkünkre, amelyben az Adobe kreativitást mérő tesztjéről írtunk.  

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk