A Starbucks több mint 4 milliós kártérítést fizet, amiért ferde szemeket rajzoltak egy vásárló poharára

Megszokott, hogy a Starbucks kávézókban a pohárra a vásárló neveit írják rá. Azonban ferde szemeket kapott kávéja mellé egy thai származású vásárló, amiért a cégnek több mint 4 millió forintos kártérítést kell fizetnie.

Igyekezett leírható becenevet megadni

12 ezer eurós, azaz kb. 4,3 millió forintos kártérítést kell fizetnie egy dublini Starbucks franchise-nak, mert az egyik eladó ferde szemeket rajzolt egy thai származású vásárló poharára – írja a BBC.

starbucks pohar kiszolgalas huzott szem kinai
Starbucks / Fotó: Shutterstock

Suchavadee Foley 2020. január 12-én tért be a kávézóba egy matchás lattéra, és mikor a nevét kérdezték, hogy ráírhassák a poharára, igyekezett egy rövidített, egyszerűbben megjegyezhető és leírható becenevet mondani.

A kiszolgáló azonban a poharára ferde szemeket rajzolt, valamint egy mosolyt, ezzel próbálva jelölni az italt.

Foleyt azonban ez sértette, ezért a hatóságokhoz fordult, azt mondta, a jelölés fajilag motivált volt, és nem érezte barátságosnak. Foley azt mondta, ő ír, családja 5-6 éves korában költözött át Írországba Thaiföldről.

A bíróság szerint is hibát követett el a Starbucks dolgozója

A kártérítést megítélő bíró elismerte, hogy az alkalmazott, aki az arcot rajzolta, nem akart rosszat, de így is hibát követett el.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A kiszolgáló, aki egyébként Brazíliából származik, azzal védekezett, hogy azért rajzolt ilyen szmájlit a pohárra, mert „elbűvölőnek” tartotta az egyébként attraktív vásárlót.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Az esetről készült biztonságikamera-felvételek egyébként azt bizonyították, hogy Foley kiszolgálása rendben zajlott, a dolgozók jóindulatóak voltak, nem kezelték a többi vásárlótól eltérően.

Nem toleráljuk a diszkrimináció semmilyen formáját a Starbucksnál

– mondta a cég szóvívője, aki hozzátette, mélységesen sajnálják a történteket.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból