Minden év júliusát Pride-hónapnak kiáltják ki, és egyik kultikus helyszíne a New York-i Stonewall Inn melegbár. Az LMBTQ-mozgalmakat beindító rendezvényen nem akárki lépett fel: Taylor Swift.

Körülbelül 50 évvel ezelőtt, 1969. június 28-án, New Yorkban található Stonewall melegbár adott otthont annak az eseménynek, amely meghatározója és alakítója lett az LMBTQ-közösségnek. Nemrég a Google is megemlékezett a lázadásról. A Stonewall-lázadás azt követően tört ki, hogy a közösség tagjai szembeszálltak az őket zaklató rendőrökkel.

Gay Liberation Front Lmbtq Stonewall Lázadás

A “homoszexuálisok felszabadítási találkozója” új szövetség létrehozását határozta el, ez lett a Gay Liberation Front / Fotó: HumenA hatóságok többeket letartóztattak. Azonban ez csak olaj volt a tűzre, és még nagyobb ellenállás vette kezdetét. Mint ismeretes, az LMBTQ-közösség tagjai hetekkel később is a bár előtt tiltakoztak.

Ennek eredményeképpen megszületett az első melegfelvonulás, amelyet azóta ugyan eltérő időpontokban, de a világ minden táján júniusban szervezik meg.

A Stonewall Inn nemrég a Pride-hónap apropóján különböző rendezvényeket szervezett, mint például koncerteket.

Stonewall Inn Melegbár
The Stonewall Inn Napjainkban / Fotó: Getty Images

Azt tudni lehetett, hogy lesz egy meglepetésvendég, de arra senki nem gondolt, hogy maga Taylor Swift ugrik fel a színpadra. És igen, ez történt.

Taylor Swift áll az élen a legtöbbet kereső hírességek listáján

A Forbes a 29 éves popénekes adózás előtti bevételét a 2018. június 1. és 2019. június 1. közötti egy évben 185 millió dollárra (53 milliárd forintra) becsülte. Taylor Swift legutóbb 2016-ban vezette a legjobban kereső hírességek listáját, akkor az adózás előtti éves bevétele 170 millió dollárra (49 milliárd forintra) rúgott.

A műsorvezető a Modern Család sorozat egyik főszereplője, Jesse Tyler Ferguson volt. Taylor Swift és Ferguson együtt adta el az énekesnő egyik legismertebb dalát, a Shake it off-ot. Állítólag Ferguson kedvenc száma ez a karaoke-bárokban, írja a Rolling Stone magazin.

JavaScript is not available.

No Description

Twitteren is megköszönte Jesse Tyler Ferguson az énekesnőnek, hogy beugrott. A fenti bejegyzésben jegyzi meg, annyira boldog, hogy nem tudja tovább tartani a titkot. Hozzáteszi, Taylor Swift egy “drágakő”, és megköszönte, mennyi mindent tesz az LMBTQ-közösségért.”

Nem véletlen, hogy a hamarosan hetedik nagylemezét megjelentető Swiftnek megköszönte mindenzt. Az utóbbi hónapokban elkezdett politizálni, pedig szokatlan volt korábban tőle. Még júniusban például levélben kérte Tenessee állam szenátorát az LMBTQ-jogok visszaállítására.

A koncertről egyébként videó is készült:

Taylor Swift’s Stonewall Surprise

Taylor Swift surprises Modern Family actor Jesse Tyler Ferguson during his cabaret show at New York’s famed Stonewall Inn #TaylorSwift #Pride #Stonewall SUBS…

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet