Hallgatom Talán a közönség sem hitt a szemének, amikor felugrott...

Talán a közönség sem hitt a szemének, amikor felugrott a melegbár színpadára a világsztár

Promóció

Minden év júliusát Pride-hónapnak kiáltják ki, és egyik kultikus helyszíne a New York-i Stonewall Inn melegbár. Az LMBTQ-mozgalmakat beindító rendezvényen nem akárki lépett fel: Taylor Swift.

Promóció
- Advertisement -

Körülbelül 50 évvel ezelőtt, 1969. június 28-án, New Yorkban található Stonewall melegbár adott otthont annak az eseménynek, amely meghatározója és alakítója lett az LMBTQ-közösségnek. Nemrég a Google is megemlékezett a lázadásról. A Stonewall-lázadás azt követően tört ki, hogy a közösség tagjai szembeszálltak az őket zaklató rendőrökkel.

A “homoszexuálisok felszabadítási találkozója” új szövetség létrehozását határozta el, ez lett a Gay Liberation Front / Fotó: HumenA hatóságok többeket letartóztattak. Azonban ez csak olaj volt a tűzre, és még nagyobb ellenállás vette kezdetét. Mint ismeretes, az LMBTQ-közösség tagjai hetekkel később is a bár előtt tiltakoztak.

Ennek eredményeképpen megszületett az első melegfelvonulás, amelyet azóta ugyan eltérő időpontokban, de a világ minden táján júniusban szervezik meg.

A Stonewall Inn nemrég a Pride-hónap apropóján különböző rendezvényeket szervezett, mint például koncerteket.

The Stonewall Inn napjainkban / Fotó: Getty Images

Azt tudni lehetett, hogy lesz egy meglepetésvendég, de arra senki nem gondolt, hogy maga Taylor Swift ugrik fel a színpadra. És igen, ez történt.

Taylor Swift áll az élen a legtöbbet kereső hírességek listáján

A Forbes a 29 éves popénekes adózás előtti bevételét a 2018. június 1. és 2019. június 1. közötti egy évben 185 millió dollárra (53 milliárd forintra) becsülte. Taylor Swift legutóbb 2016-ban vezette a legjobban kereső hírességek listáját, akkor az adózás előtti éves bevétele 170 millió dollárra (49 milliárd forintra) rúgott.

A műsorvezető a Modern Család sorozat egyik főszereplője, Jesse Tyler Ferguson volt. Taylor Swift és Ferguson együtt adta el az énekesnő egyik legismertebb dalát, a Shake it off-ot. Állítólag Ferguson kedvenc száma ez a karaoke-bárokban, írja a Rolling Stone magazin.

Jesse Tyler Ferguson on Twitter

I’m so happy I don’t have to keep this secret any longer. Look who came to celebrate the 50th anniversary of Stonewall at the Stonewall Inn. @taylorswift13, you are a gem. Thank you for everything you do for the LGBTQ community. We ❤️ you! 🌈 https://t.co/ICE2b3arxU

Twitteren is megköszönte Jesse Tyler Ferguson az énekesnőnek, hogy beugrott. A fenti bejegyzésben jegyzi meg, annyira boldog, hogy nem tudja tovább tartani a titkot. Hozzáteszi, Taylor Swift egy “drágakő”, és megköszönte, mennyi mindent tesz az LMBTQ-közösségért.”

Nem véletlen, hogy a hamarosan hetedik nagylemezét megjelentető Swiftnek megköszönte mindenzt. Az utóbbi hónapokban elkezdett politizálni, pedig szokatlan volt korábban tőle. Még júniusban például levélben kérte Tenessee állam szenátorát az LMBTQ-jogok visszaállítására.

A koncertről egyébként videó is készült:

Taylor Swift’s Stonewall Surprise

Taylor Swift surprises Modern Family actor Jesse Tyler Ferguson during his cabaret show at New York’s famed Stonewall Inn #TaylorSwift #Pride #Stonewall SUBSCRIBE to our channel: https://www.youtube.com/user/ETCanadaOfficial FOLLOW us here: http://www.etcanada.com Facebook: https://www.facebook.com/etcanada Twitter: http://www.twitter.com/etcanada Instagram: http://www.instagram.com/etcanada

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3