A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség erőszakkal elkövetett szexuális erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 28 éves férfi ellen. Az elkövető egy házibulit követően erőszakolta meg a 41 éves nőt. 

Közös ismerős házibulija volt

A vádirat szerint 2021 áprilisában a kisportolt testalkatú, küzdősportokban magas fokon jártas férfi ittasan, egy házibulit követően közös ismerősük lakásán erőszakoskodni kezdett egy 41 éves nővel, és minden előzmény nélkül, a nő akarata ellenére szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette. A sértett végig kérte, hogy a nála jóval erősebb fizikumú férfi hagyjon fel az erőszakkal, és fizikailag is ellenállt. A nőnek sikerült szabadulni a fogásból, megpróbált felállni, a férfi azonban megragadta a nyakát és visszarántotta, majd mindkét kezét lefogta, és ellenkezése ellenére vele tovább közösült – közölte az ügyészség.hu.

Ezt követően az elkövető – abban a hiszemben, hogy a sértett a bejárati ajtót magukra akarja zárni – kiengedte a nőt a hálószobából, de mielőtt az el tudta volna hagyni a lakást, utána ment. Ekkor rálökte a nappaliban lévő kanapéra, ahol teljes testével a sértettre nehezedett, és tarkóját, valamint csípőjét lefogva újra közösült vele, miközben a sértett végig fájdalomról panaszkodott.

Tagadta tettét a férfi

A bíróság 2021 májusában – a TEK által végrehajtott elfogását követően – a nyomozó ügyészség indítványára elrendelte az elkövető letartóztatását, amely kényszerintézkedés jelenleg is fennáll.
A terhelt korábban, 2019 decemberében ittasan szóváltásba keveredett egy taxissal – miután nem fizette ki a viteldíjat –. Megragadva a sértett ruházatát kétszer megrúgta, és egy erős mozdulattal lefejelte, amellyel nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott. Az emiatt indult eljárást jelen ügyhöz egyesítették, így ezen bűncselekmény elkövetése miatt is most került sor a vádemelésre.

A bírság mértéke még kérdéses, de mint beszámoltunk róla, egy korábbi hasonló ügyben csupán hat év fegyházbüntetésre ítéltek két férfit, akik szexuálisan bántalmaztak egy 11 éves értelmi fogyatékos kislányt Győr közelében. Akkor a Győri Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetést kért a két férfira, állaspontjuk szerint a kiszabott büntetések indokolatlanul enyhék.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet