Újabb 280 ezer adag Szputnyik V vakcina érkezett Magyarországra csütörtök reggel – közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

Azonnal fehasználhatók lesznek a Szputnyik V vakcina adagjai

Az MTI beszámolója szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt, a koronavírus elleni vakcinákat szállító kamionok már átlépték a határt, és amikor a Nemzeti Népegészségügyi Központ úgy dönt, az oltóanyagok azonnal felhasználhatók lesznek.

Szputnyik V Vakcina Mukodese Osszetetele Mellekhatasa
Szputnyik V Vakcina / Fotó: Mti

„Egyre élesebb az a verseny, amelyet az emberi élet és az emberi egészség megvédéséért, megmentéséért folytatunk” – mondta, hangsúlyozva: a számok Európa-szerte egyre rosszabbul alakulnak, exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, az új mutánsok egyre agresszívebbek, és egyre fiatalabbak is egyre komolyabb bajba kerülnek a járvány miatt.

Nagy figyelem a külügyminisztériumtól

Egyértelműen látszik, hogy a Szputnyik V vakcina érkezésének a központi kommunikáció mindig nagy figyelmet szentel, a külügyminiszter gyakran szinte élőben közvetíti az orosz- és a kínai vakcinaszállítmányok érkezését, az uniós engedéllyel rendelkező oltóanyagok érkezéséről ugyanakkor külön szinte egyáltalán nem tájékoztatnak, van, hogy csak az operatív törzs sajtótájékoztatóiban lehet elcsípni az infót, hogy nyugati vakcina is jött.

Kapcsolódó cikk

A Szputnyik V-t az Európai Unión belül Magyarország kezdte el először használni, annak ellenére, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) még nem engedélyezte, csak az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) adott ki forgalombahozatali engedélyt úgy, hogy a szakértőknek fenntartásai voltak ezzel kapcsolatban.

Arról nem beszélve, hogy Anna Popova, az orosz szövetségi fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője szerint az alkoholfogyasztást legalább a vakcina beadása előtt két héttel be kell fejezni.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet