Egy férfi úgy írta le a tengeri ingolnával való találkozását, hogy egy vérszívó, füldönkívüli-szerű tengeri lény támadta meg, amely kikergette őt a vízből a szárazföldre.

Egy férfi azt állítja, egy tengeri ingolna megtámadta, írja a DailyStar. A nyár az ívási időszakot jelenti a vérszívó szörnyek számára, amelyek fura nyelvüket használják arra, hogy befurakodjanak a zsákmány testébe, hogy táplálkozzanak. A tengeri ingolnának erős tapadókorongja van, ami tele van több körkörös szarv alakú fogsorral.

Annak ellenére, hogy nincs lába, és gyakran az angolnákkal keverik össze, egy ingolna állítólag megtámadt egy embert a folyóban, és tovább üldözte a szárazföldön.

A férfi azt állítja, hogy mivel sokat horgászik, jól ismeri az ingolnákat, de a közvéleménnyel ellentétben, miszerint nem élnek meg a szárazföldön, egy őt pár méteren át követte a földön is, miután kiüldözte a vízből.

Tengeri Ingola Verszivo Tengeri Lenyek
Az Egyesült Államok és a Kanadai Nagy Tavak Halászati ​​Bizottságának kommunikációs igazgatója szerint mindaddig, amíg a tengeri ingolnák az ívásra koncentrálnak, emésztőrendszerük leáll. A bizottság kijelentette: “Ha akarnának sem tudnának táplálkozni. Csak egy dolog van a fejükben, miután elérik az ívási fázist, mégpedig a párkeresés és a sikeres ívás.”
Az ívás után a nőstény és a hím is elpusztul. A szaporodási időszakban a testük átalakul, és minden energiájukat a párzásra fordítják, mielőtt elhunynának.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet