Ember és természet kapcsolata egyre toxikusabbá válik, ami aztán mindannyiunkat sújthat, ha a politikusok nem fognak össze a klímaváltozás megfékezése érdekében.

Mindennapossá váltak a természeti csapások

Ahogy robogunk a klímaváltozás felé, egyre gyakrabban tapasztaljuk, mennyire szélsőségessé vált az időjárás az egész bolygónkon. A médiából folyamatosan kapjuk a híreket hol hatalmas áradásokról, hol megállíthatatlan erdőtüzekről, pusztító hurrikánokról vagy elviselhetetlen hőhullámokról.

A természeti csapások mint egy földrengés vagy vulkánkitörés is a fenti katasztrófákhoz hasonlóan tönkretehetik számos ember addig felépített egzisztenciáját. Az alábbi képeken a Bored Panda gyűjtéséből azt mutatjuk be, milyen közvetlen hatással bírtak a helyiek életére ezek a természeti szerencsétlenségek.

Váratlan zápor

Idojaras Katasztrofa 1

Nyár Angliában

Idojaras Katasztrofa 2

„Ma esni fog, elviszem az esernyőmet”

Idojaras Katasztrofa 3

Földrengés közben jött az igazi földrengés

Idojaras Katasztrofa 4

Jégbefagott busz Norvégiában

Idojaras Katasztrofa 5

Akvárium

Idojaras Katasztrofa 6

„Az volt a házunk”

Idojaras Katasztrofa 7

Vízparti házikó hóviharban

Idojaras Katasztrofa 8

Az ausztrál forróságban megolvadt a kültéri lámpa

Idojaras Katasztrofa 9

Menekülés vulkánkitörés elől

Idojaras Katasztrofa 10

Az emberek nyomására a politikusok is egyre inkább belátják, hogy hamarosan globálisan kell cselekedniük, ha az emberiség meg akarja fékezni a klímaváltozást és annak katasztrofális következményeit, mint amilyenekről a fenti fotók is tanúskodnak.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet