A texasi lövöldözésben elhunyt tanárának a telefonján hívta a rendőrséget Miah Cerillo, a mészárlás tizenegy éves túlélője.

Agyonlőtt osztálytársa vérét kente magára, majd halottnak tettette magát egy tizenegy éves lány, hogy a texasi iskolai mészárlás lövöldözője azt higgye, ő is meghalt. Miah Cerrillónak azóta pánikrohamai vannak – írja a CNN.

A gyerek nagynénje szerint a negyedikes lány ezzel „túlélő üzemmódba kapcsolt”, majd a megölt tanárának a telefonján hívta a rendőrséget. Bár bevitték kivizsgálásra a kórházba, azóta kiengedték.

Szerdán tizenkilenc gyerek és két felnőtt halt meg, amikor Texas államban, az Uvalde városában található Robb Általános Iskolában lövöldözni kezdett egy 18 éves fiatal.

A támadás feltételezett elkövetője Salvador Ramos, aki korábban Instagram-sztoriban osztott meg fotót a fegyvereiről, és néhány ismerősének is üzenetet küldött a fegyverekről és lőszerekről készült képekkel. Szemtanúk szerint a helyszínen többen idegesen sürgették a rendőröket, hogy törjenek rá a támadóra, és menjenek be az iskolába, de a rendőrök az épület előtt gyülekeztek.

Kapcsolódó cikk

Az iskolában körülbelül hatszáz, főleg latin-amerikai diák tanul, mintegy 80 százalékuk hátrányos helyzetű. A rendőrség szerint második, harmadik és negyedik osztályos tanulók voltak az intézményben. Az iskolai év fennmaradó részét törölték.
Az elmúlt hetek amerikai fegyveres tragédiái miatt tíztagú csoport alakult demokrata és republikánus párti politikusokból az amerikai szenátusban, akik júniusban egy törvényjavaslatot akarnak beterjeszteni a hasonló lövöldözések megakadályozására, írja az MTI.
A javaslatban szó lenne az iskolák biztonságának növeléséről, a fegyvervásárlók fokozott ellenőrzéséről, és a fegyverek ideiglenes elkobzásáról azoktól, akiket az orvosok ön- vagy közveszélyesnek nyilvánítanak. Még kérdéses, hogy a javaslat eljut-e a felsőház elé, mert az a szenátus csütörtöki ülésén 47-47 szavazati arányban elbukott, pedig legalább hatvan támogató kellene hozzá.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet