Olvasom Tíz írónő a közelmúltban megjelent és letehetetlenül izgalmas olvasmányát...

Tíz írónő a közelmúltban megjelent és letehetetlenül izgalmas olvasmányát ajánljuk

Hirdetés

Ti is rákaptatok az olvasásra a karantén alatt? Ne hagyjatok fel ezzel a jó szokással a kijárási tilalom feloldása után sem! Tíz írónő közelmúltban megjelent kötetét ajánljuk, angolul tudóknak.

1
Nem csak lányregények

Hirdetés

Ahogy lassan újraindul az élet Magyarországon is, a kiolvasott karanténolvasmányok helyett elkezdhetjük beszerezni a nyaraláshoz, hétvégi pihenésekhez való könnyedebb olvasmányokat. A Harper’s Bazaar gyűjtése ehhez a lehető legjobbkor jött: angolul tudó olvasóinknak ajánljuk az alábbi, többségében egészen friss megjelenésű regényeket.

Tanulmány szerint az emberek többet olvasnak a koronavírus miatt

A koronavírus káros hatásai mellett pozitív hozadéka is van a világjárványnak. A korlátozások miatt csökkent a légszennyezettség, a fiatal generáció tagjai törődni kezdtek az idősekkel és az olvasás iránti kereslet is megnövekedett, bizonyítja egy, a The Guardianon megjelent kutatás. Az Egyesült Királyságban végzett felmérés szerint a kijárási korlátozások bevezetése óta duplájára nőtt az olvasási kedv.

Ha pedig inkább magyarul szerettek olvasni, nemrég felelevenítettünk néhány sci-fi klasszikust, vagy böngészhettek a BBC tavaly kiadott, tematikus 10×10-es toplistájáról is.

Kiley Reid: Such A Fun Age (Életünk legviccesebb szakasza)

Akinek bejött a Little Fires Everywhere sorozat, az bizonyára felveszi olvasmánylistájára a Such A Fun Age-et is. A fiatal kaliforniai írónő megkapó története a faji problémákról és kiváltságról szól. Főszereplője, Alix Chamberlain eddig mindent megkapott az életben. Az egész megélhetését arra alapozta, hogy bemutassa másoknak, hogy lehet mindezt megvalósítani.

Reese Witherspoon két vígjáték főszereplőjeként tér vissza a Netflixen

Úgy tűnik, Reese Witherspoon a The Morning show sikere után egy pillanatra sem állt meg: új sorozata, a Little Fires Everywhere márciusban indult, az SXSW Filmfesztiválon virtuálisan debütált legújabb filmje, a My Darling… , amelyben Joaquin Phoenix volt a partnere. A karanténban sem pihent, Shine on at Home címmel élő beszélgetős műsort vezetett az Instagramon.

Amikor színesbőrű bébiszitterét, Emira Tuckert azzal vádolja egy biztonsági őr, hogy elrabolta gyermekét az élelmiszerboltból, Chamberlain sokkot kap. A biztonsági kamera felvételének megtekintése után Alix elhatározza, hogy segít a tehetetlen és megalázott Emirának. De Emira nem bízik Alix segítségnyújtásában, és amikor a videón kiszúrják Alix egy régi ismerősét, a két nő érdekellentétbe kerül, és minden, amiről addig azt hitték, hogy tudnak magukról és egymásról, veszélyben forog.

“This girl is the nastiest skank betch i have ever met…do NOT trust her…”

2,903 Likes, 118 Comments – Kiley Reid (@kileyreid) on Instagram: “”This girl is the nastiest skank betch i have ever met…do NOT trust her…””

Hirdetés

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Hirdetés

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

Személyes kalandozásaim a klímakatasztrófában

A klímaváltozás csak egy kommunista trükk, az időjárásnak nem kell megszűnnie?

Primal: az utolsó utáni némafilmben egy ősember dinoszauruszon lovagol

Véres és precíz történet, amiben senki egy árva szót sem szól.
Promóció
Promóció
Hirdetés

ez is érdekeltéged
<3