Egy aggódó apa azt reméli, hogy egy robotkar megmenti tizenéves fiát az öngyilkosságtól, miután horror balesetet szenvedett.

Kómából kelt fel

Tyler Finnigan életre szóló sérüléseket szenvedett, amikor tavaly április 2-án rácsúszott a vasúti sínekre a Motherwell pályaudvaron. A mindössze 15 éves Tyler elvesztette bal karját, miután egy mozgó vonat levágta a kezét – írja a Daily Star.

Tyler súlyos fejsérülést is szenvedett, ami miatt kómába esett, így az orvosok 12 tűzőkapcsot helyeztek a sebébe, és visszavarrták a jobb fülét.

A szörnyű baleset óta Tyler súlyos mentális egészségügyi problémákkal küzd, és öngyilkos hajlamok gyötrik, amellett, hogy traumatikus éjszakai rémálmok kísértik.

Önállóságra vágyik

Apja, Kevin Finnigan próbál elég készpénzt összegyűjteni, hogy vásároljon neki egy korszerű protézist, hogy javítsa életminőségét, mert nincs elég csontja a végtagjában az NHS által biztosított protézis működtetéséhez.

Naponta küzdök az élettel. Nem tudom magam felöltöztetni, vagy bekötni a cipőfűzőmet. Segítségre van szükségem a zuhanyozáshoz és kiszálláshoz. Nem tudok egyszerű dolgokat csinálni, mint egy krumplit vagy kenyeret felvágni. A legrosszabb az, hogy ha kimegyek a szabadba, paranoiás leszek, hogy mindenki engem bámul. Pánikrohamot kapok, amikor meghallok egy vonatot, és éjszaka rettegek. Úgy érzem, hogy minden barátom elhagyott, és állandó fájdalmaim vannak. Az öngyilkosságon gondolkodtam, de csak a függetlenségemre vágyom – a mostaninál nagyobb függetlenségre. Ha kapok egy karprotézist, ami segítene ebben, az a világot jelentené számomra

– mesélte Tyler.

A 45 éves apa kétségbeesetten szeretne segíteni fiának, hogy visszanyerje függetlenségét, és pénzt próbál gyűjteni egy olyan művégtagra, amely elektromos jeleket rögzít. A fejlett elektronika akár 100 ezer fontba (kb. 43 millió forintba) is kerülhet. Kevin most éjjel-nappal dolgozik, hogy segítsen finanszírozni fia protézisét.

“Tyler küszködik a mentális egészségével, és nagyon rossz állapotban van. Szívszorító számomra, hogy így látom, és úgy érzem, nem tehetek semmit. Egy működő karprotézis hatalmas változást fog hozni az életébe. Addig küzdök, amíg meg nem kapja a karját” – nyilatkozta.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet